ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Covid-19: Πώς θα λειτουργούν από σήμερα οι κινηματογράφοι

Covid-19: Πώς θα λειτουργούν από σήμερα οι κινηματογράφοι
ΑP Photo

Από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου μέχρι και το Μάρτιο του 2022, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, ισχύουν νέοι κανόνες για την είσοδο στις κινηματογραφικές αίθουσες 12μηνης δραστηριότητας, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Τα μέτρα που ισχύουν για τα σινεμά, θερινά και 12μηνης δραστηριότητας, είναι τα εξής:

Για τους θερινούς κινηματογράφους

Για τα θερινά σινεμά, όσο αυτά παραμένουν ακόμη ανοιχτά, ισχύει ό,τι ίσχυε μέχρι και σήμερα.

Ανάμεσά στα μέτρα, η υποχρεωτική ανώτερη πληρότητα στο 75%, τα κενά ανάμεσα στις θέσεις, η απολύμανση του χώρου και η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλη τη διάρκεια της ταινίας, στην είσοδο και την έξοδο.

Για τους κινηματογράφους 12μηνης δραστηριότητας

Η είσοδος των θεατών άνω των 12 ετών θα γίνεται με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή με rapid τεστ 48 ωρών.

Δίνεται επίσης η δυνατότητα στους κινηματογράφους να επιλέξουν αν θα είναι αμιγείς (με 100% χωρητικότητα) η μεικτοί με μειωμένη χωρητικότητα.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Ο έλεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού, νόσησης (έως 6 μήνες από τη διάγνωση), αρνητικού τεστ, όπως και ο έλεγχος ταυτοπροσωπίας θα πραγματοποιείται στην είσοδο της επιχείρησης με την εφαρμογή covid free up.

Παράλληλα, οι παραπάνω επιχειρήσεις -κατ’ εξαίρεση το φετινό χειμώνα- θα μπορούν να επιλέξουν να λειτουργούν μόνο ως αμιγείς χώροι με εμβολιασμένους και νοσήσαντες, οπότε θα έχουν το δικαίωμα να αυξήσουν στο 100% τη χωρητικότητά τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ