ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Πρίγκιπας Φίλιππος: Η βασιλική οικογένεια θυμάται»: Ένα ντοκιμαντέρ με σπάνιο υλικό από το BBC

«Πρίγκιπας Φίλιππος: Η βασιλική οικογένεια θυμάται»: Ένα ντοκιμαντέρ με σπάνιο υλικό από το BBC

Στο νέο ντοκιμαντέρ του BBC One «Prince Philip: The Royal Family Remembers» ένα αφιέρωμα στον εκλειπόντα πρίγκιπα Φίλιππο, περιλαμβάνονται στιγμιότυπα από την προσωπική συλλογή της βασίλισσας Ελισάβετ με οικογενειακά βίντεο που δεν έχουν βγει στο παρελθόν στη δημοσιότητα.

Τα εγγόνια του Φίλιππου, ο πρίγκιπας Χάρι και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, συναντήθηκαν και πάλι για τις ανάγκες του αφιερώματος, στο οποίο μοιράζονται τις προσωπικές τους αναμνήσεις από τον παππού τους.

Στο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ παίρνουμε μια γεύση από τις προσωπικές στιγμές της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας.

Ανάμεσα στα άλλα, φαίνεται ένα παλιό στιγμιότυπο στο οποίιο ο μικρός πρίγκιπας Κάρολος και η πριγκίπισσα Άννα κάνουν ποδήλατο και η βασίλισσα Ελισάβετ τρέχει πίσω τους για να τους προλάβει.

Σε ένα άλλο στιγμιότυπο ο δούκας του Εδιμβούργου είναι σε μια βάρκα μαζί με τον πρίγκιπα Έντουαρντ και σε ένα άλλο κάνει μπάρμπεκιου δίπλα σε μια λίμνη της Σκωτίας μαζί με τα παιδιά του.

«Είμαστε τυχεροί που τον έχουμε μαζί μας για σχεδόν εκατό χρόνια», λέει ο πρίγκιπας Κάρολος στο ντοκιμαντέρ, το οποίο περιλαμβάνει κάποιες συνεντεύξεις που είχαν γίνει πριν τον θάνατο του Φίλιππου, αλλά και κάποιες άλλες που έγιναν μετά την κηδεία του.

«Πάντα ήταν μια πολύ μεγάλη παρουσία πίσω από όλα όσα έχουμε κάνει», λέει με τη σειρά του ο Ουίλιαμ. Ο πρίγκιπας είναι ένα από τα συνολικά 12 μέλη της βασιλικής οικογένειας που μοιράστηκαν τις προσωπικές τους εμπειρίες στο ντοκιμαντέρ για τον δούκα του Εδιμβούργου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών, στις 9 Απριλίου, δύο μήνες πριν τα 100α γενέθλιά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ