ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Σχεδόν ένα εκατομμύριο δολάρια για μια κιθάρα του Johnny Ramone σε δημοπρασία

Σχεδόν ένα εκατομμύριο δολάρια για μια κιθάρα του Johnny Ramone σε δημοπρασία
ΑP Photo

Μία ηλεκτρική κιθάρα Mosrite Ventures II του 1965, η οποία ανήκε στον Johnny Ramone πωλήθηκε για σχεδόν ένα εκατομμύριο δολάρια σε δημοπρασία.

Το μουσικό όργανο ήταν η «βασική κιθάρα» του θρύλου των Ramones για δύο δεκαετίες και γλίτωσε από την κλοπή, το 1983, μεγάλου μέρους του εξοπλισμού του punk rock συγκροτήματος.

Η κιθάρα πουλήθηκε από τον Ντάνιελ Ρέι, ο οποίος ήταν παραγωγός άλμπουμ των Ramones και έγραψε τραγούδια μαζί με το συγκρότημα. Είχε αγοράσει την κιθάρα από τον Johnny την εποχή που οι Ramones διαλύθηκαν.

Η νικήτρια προσφορά στην εταιρεία δημοπρασιών RR Auction με έδρα τη Βοστώνη ήταν 937.500 δολάρια.

@ΑP Photo

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, ο κιθαρίστας των Ramones αγόρασε την κιθάρα τον Οκτώβριο του 1977 για να αντικαταστήσει το προηγούμενο μπλε Ventures II μοντέλο, το οποίο είχε κλαπεί από ένα βαν της Sire Records μαζί με άλλα όργανα του συγκροτήματος στο Σικάγο. Στη νέα κιθάρα έγιναν μετατροπές προτού ο Johnny την πιάσει τα χέρια του.

Το 1983, οι Ramones έπεσαν θύματα κλοπής για άλλη μια φορά στο Λος Άντζελες, αλλά ευτυχώς η κιθάρα Mosrite ήταν στο δωμάτιο του, στο ξενοδοχείο όπου διέμενε.

Η κιθάρα αντιπροσωπεύει ένα σπάνιο κομμάτι της ιστορίας των Ramones, αλλά και το ίδιο το μοντέλο είναι δύσκολο να βρεθεί, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ