ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Γουές Άντερσον μεταμορφώνει ένα βαγόνι τρένου σε κινηματογραφικό σκηνικό

Ο Γουές Άντερσον μεταμορφώνει ένα βαγόνι τρένου σε κινηματογραφικό σκηνικό
Instagram

H εταιρεία ταξιδιών πολυτελείας Belmond συνεργάστηκε με τον Αμερικανό σκηνοθέτη Γουές Άντερσον στο τελευταίο πρότζεκτ της: την αναβίωση ενός βρετανικού βαγονιού Pullman της δεκαετίας του 1950 για κινηματογραφικές ταξιδιωτικές περιπέτειες.

Γνωστός για τη λεπταίσθητη και ιδιοσυγκρασιακή αισθητική του και τη συμπάθεια που τρέφει στο να εντάσσει στις κινηματογραφικές ταινίες του δράση σε συρμούς, ο Άντερσον με τρυφερότητα πάντρεψε τον ιστορικό χαρακτήρα του εμπνευσμένου από την αρ ντεκό βαγονιού με το τολμηρό και μοντέρνο κινηματογραφικό όραμά του.

Η αποκλειστική κινηματογραφική συνεργασία καλεί τους επισκέπτες-ταξιδιώτες να βιώσουν μια εμπειρία μέσω αναπαράστασης του «χρυσού αιώνα» των ταξιδιών ενώ απολαμβάνουν ομορφιά μέσα από την ασυνήθιστη ματιά του Αμερικανού σκηνοθέτη.

Ωσάν να εισέρχεται κανείς σε ένα από τα ευφάνταστα κινηματογραφικά σκηνικά του Άντερσον, κυριαρχούν τολμηρές γραμμές, σύνθετα μοτίβα, ζωντανά χρώματα και συναισθήματα νοσταλγίας. Τοίχοι με ξύλινη επένδυση, διακοσμημένοι με συμμετρική μαρκετερί και ταπετσαρίες με περίτεχνα μοτίβα επιδέξια κατευθύνουν το μάτι προς το παστέλ ροζ ταβάνι.

«Είχα συχνά την τύχη να επινοήσω διαμερίσματα βαγονιών και βαγόνια στις ταινίες μου», είπε ο Γουές Άντερσον.

«Κατά συνέπεια, είχα μεγάλη προθυμία να κάνω κάτι καινούργιο ενώ θα συμμετείχα επίσης στη διαδικασία συντήρησης που συνοδεύει όλα τα κλασικά πρότζεκτ τρένων της Belmond. Κρατούν ζωντανό κάτι ξεχωριστό. Ένα είδος ταξιδιών που κινδυνεύει, το οποίο εντούτοις ταιριάζει πολύ στην εποχή μας», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ