ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κόμπι Μπράιαντ: 15 απίθανα πορτρέτα του Black Mamba στο GQ

Κόμπι Μπράιαντ: 15 απίθανα πορτρέτα του Black Mamba στο GQ

"Όταν πρωτοσυναντηθήκαμε ήμουν απλά ένα παιδί. Κάποιοι με δεχθήκατε. Κάποιοι όχι. Αλλά όλοι σας με βοηθήσατε να γίνω ο παίκτης και ο άνθρωπος που είναι μπροστά σας σήμερα" έγραψε ο Κόμπι Μπράιαντ στην αποχαιρετιστήρια επιστολή προς το άθλημα που τον ανέδειξε σε ένα μύθο.

"Μου δώσατε αυτοπεποίθηση να χρησιμοποιήσω με καλό τρόπο το θυμό μου. Η αμφιβολία σας μου έδωσε αποφασιστικότητα να σας διαψεύσω. Είδατε τους φόβους μου να γίνονται δύναμη. Η απόρριψή σας με δίδαξε κουράγιο. Είτε με βλέπετε σαν ήρωα είτε σαν εχθρό, να γνωρίζετε ότι έβαλα κάθε συναίσθημά μου, κάθε κομμάτι πάθους και ολόκληρο τον εαυτό μου στο να είμαι Λέικερ.

Ό,τι κάνατε για εμένα είναι πολύ μεγαλύτερο από οτιδήποτε έχω κάνει για εσάς. Το ήξερα κάθε λεπτό κάθε αγώνα που φορούσα μωβ και χρυσό. Το τιμώ παίζοντας σήμερα και για το υπόλοιπο της σεζόν. Η αγάπη μου γι' αυτήν την πόλη, αυτήν την ομάδα και για κάθε έναν από εσάς δεν θα σβήσει ποτέ.

Σας ευχαριστώ για αυτό το απίστευτο ταξίδι" κατέληξε στον αποχαιρετισμό του.

Ο επίλογος των 60 πόντων

Εχθές ο Black Mamba έριξε την αυλαία σε μία σπουδαία καριέρα, γεμάτη τίτλους και διακρίσεις. Ο παίκτης που μπορεί να σκοράρει 80 πόντους σε ένα ματς και οδήγησε τους Λέικερς σε 5 Πρωταθλήματα από το 2000 μέχρι σήμερα έδωσε την τελευταία του παράσταση στο παρκέ του NBA βάζοντας με την κλασική του άνεση 60 πόντους σε 42:09 λεπτά συμμετοχής.

Ο επίλογος στην 20ετη καριέρα του τρίτου κορυφαίου σκόρερ όλων των εποχών έπεσε και ο Λιμνάνθρωπος φεύγει από τη δράση με πέντε δαχτυλίδια πρωταθλητή, δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια, δύο βραβεία MVP τελικών, ένα κανονικής περιόδου και τέσσερα σε All Star Game.

"Ήμουν και είμαι Λέικερ μέχρι θανάτου!" είπε εχθές απευθυνόμενος στην ιστορική ομάδα, τους συμπαίκτες και τους οπαδούς. "Θέλω να σας ευχαριστήσω για την υποστήριξή σας, για το κίνητρο και την έμπνευση που μου δώσατε. Δεν έχω κάτι άλλο να πω. Mamba out!".

Ας τον ευχαριστήσουμε για όλες τις φανταστικές αναμνήσεις με τα πορτρέτα αυτού του θρύλου στο περιοδικό GQ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ