ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Don't Look Up»: Στη νέα ταινία του ΝτιΚάπριο, ο κομήτης έρχεται, αλλά εμείς κοιτάμε αλλού (trailer)

«Don't Look Up»: Στη νέα ταινία του ΝτιΚάπριο, ο κομήτης έρχεται, αλλά εμείς κοιτάμε αλλού (trailer)
imdb

Άλλη μια ταινία με κομήτες που έρχονται πέσουν επάνω μας; Ναι, άλλη μια ταινία, από τον Άνταμ ΜακΚέι, αυτήν τη φορά. Μόνο που αυτή δεν είναι μια ταινία για τον κομήτη, αλλά για όλους εμάς εδώ κάτω...

Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο και η Τζένιφερ Λόρενς είναι ένα ζευγάρι αστρονόμων, η Κέιτ Ντιμπιάσκι και ο Ράνταλ Μίντι, οι οποίοι κοιτούν το διάστημα -αυτή είναι η δουλειά τους- και τι βλέπουν; Έναν κομήτη σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη. Ο κομήτης είναι τόσο μεγάλος που, ναι, θα πεθάνουμε όλοι.

Κι εδώ τελειώνουμε με τα κλισέ. Και περνάμε στο σημείο που οι δύο αστρονόμοι θέλουν να ειδοποιήσουν την ανθρωπότητα και να την κάνουν να πάρει μέτρα.

Η ανθρωπότητα του 2021 δεν έχει καμία σχέση με εκεινη των περασμένων δεκαετιών, όταν αγχωμένοι Πρόεδροι και καθημερινοί άνθρωποι που έγιναν ήρωες σε μια νύχτα, τρέχουν πανικόβλητοι να σώσουν τον πλανήτη.

Στην ταινία του ΜακΚέι κανείς δεν τρέχει να σώσει τον πλανήτη, κανείς δεν τρέχει βασικά, πέραν των δύο αστρονόμων που φαίνεται να είναι οι μόνοι που έχουν την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα.

Όλοι οι άλλοι, απορροφημένοι καθένας στην ατζέντα του, κάνουν τα δικά τους.

Η Πρόεδρος των ΗΠΑ, την οποία ερμηνεύει η Μέριλ Στριπ, προτείνει να «περιμένουμε και να εκτιμήσουμε», τα ΜΜΕ κάνουν πλακίτσα, οι κάθε λογής σύμβουλοι είναι πολύ διστακτικοί στο να καταστρέψουν τον κομήτη, καθώς περιέχει «ορυκτά αξίας τρισεκατομμυρίων», οι ινφλουένσερς νοιάζονται πιο πολύ για την εμφάνισή τους από το τέλος του κόσμου...

Ναι, είναι ο κόσμος μας όπως τον ξέρουμε και τον βλέπουμε σήμερα στον καιρό της παγκόσμια απειλής που ήρθε όχι από τον ουρανό, αλλά από ένα μικροσκοπικό ιό. Ιός ή κομήτης, όμως, δεν είναι εκεί το σημαντικό, το σημαντικό είναι τι κάνουμε εμείς.

Το καστ συμπληρώνουν οι Τζόνα Χιλ, Κέιτ Μπλάνσετ, Τάιλερ Πέρι, Ρομπ Μόργκαν, Μαρκ Ράιλανς, Ρον Πέρλμαν, Τίμοθι Σαλαμέ, Αριάνα Γκράντε, Kid Cudi, Χάιμες Πατέλ, Μέλανι Λίνσκι, Μάικλ Τσίκλις, Τόμερ Σίσλεϊ και ο Κρις Έβανς.

Η ταινία θα προβληθεί από τις 10 Δεκεμβρίου σε κάποιους κινηματογράφους και από τις 24 Δεκεμβρίου στο Netflix.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ