ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ελληνικές ταινίες μικρού μήκους βρίσκουν κινηματογραφική στέγη στο ΑΝΔΟΡΑ

Ελληνικές ταινίες μικρού μήκους βρίσκουν κινηματογραφική στέγη στο ΑΝΔΟΡΑ

Μια νέα πρωτοβουλία υπέρ των ταινιών μικρού μήκους εγκαινιάστηκε στον κινηματογράφο ΑΝΔΟΡΑ με προβολές επιλεγμένων ελληνικών ταινιών μικρού μήκους πρόσφατης παραγωγής, πριν την προβολή των μεγάλου μήκους ταινιών της διανομής.

Η πρωτοβουλία της Weirdwave σε συνεργασία με τον κινηματογράφο ΑΝΔΟΡΑ αποσκοπεί στην ανάδειξη της ελληνικής μικρού μήκους ταινίας, που τα τελευταία χρόνια έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής, μέσα από την καθιέρωση ενός σταθερού ραντεβού για το κοινό με το είδος αυτό στην συγκεκριμένη αίθουσα (Σεβαστουπόλεως 117 Αμπελόκηποι, μετρό Πανόρμου).

Η αρχή έγινε με την ταινία του Βασίλη Καλαμάκη «Ο φοιτητής» (8'), μία ταινία μυθοπλασίας, εμπνευσμένη από την εισβολή του τανκ στο Πολυτεχνείο, που αφηγείται την ιστορία του πληρώματος του μοιραίου άρματος από την στιγμή της λήψης της εντολής μέχρι την εισβολή.

Ο προγραμματισμός έως τον Ιανουάριο περιλαμβάνει από το «Brutalia-days of labour» του Μανώλη Μαυρή (βραβείο CANAL+ στην Εβδομάδα της Κριτικής των Κανών, Χρυσός Διόνυσος στο Φεστιβάλ Δράμας), μέχρι την πολυβραβευμένη ταινία «To τέλος του πόνου (Μία πρόταση)» της Ζακλίν Λέντζου (παγκόσμια πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Λοκάρνο) και το «Ίσκιωμα» του Κώστα Γεραμπίνη.

Το πρόγραμμα των προβολών

25/11 To τέλος του πόνου (Μία πρόταση) (14'), Ζακλίν Λέντζου

2/12 Μελατονίνη (13'), Νίκος Πάστρας

9/12 A summer place (21'), Αλεξάνδρα Ματθαίου

16/12 Ίσκιωμα (15'), Κώστας Γεραμπίνης

23/12 Goads (15'), Ίρις Μπαγλανέα

30/12 Brutalia, days of labour (26'), Μανώλης Μαυρής

6/1 Happy (8'), Γιούλη Αναστασοπούλου

13/1 Souls all unaccompanied (26'), Γιώργος Τελτζιδης.

Κατά την διάρκεια των γιορτών θα προβληθούν επίσης οι ταινίες «Τοπίο με καλύβα και δάσος» (3') του Ηλία Δ.Δούλη, και το «Γιαφ-Γιουφ» (4', animation) της Αθηνάς-Γεωργίας Κουμελά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ