ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ίδρυμα Ευγενίδου: Χριστούγεννα με εννέα παραστάσεις και επτά επιστημονικά εργαστήρια

Ίδρυμα Ευγενίδου: Χριστούγεννα με εννέα παραστάσεις και επτά επιστημονικά εργαστήρια
Ίδρυμα Ευγενίδου

Το Ψηφιακό Πλανητάριο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου περιμένουν κι αυτά τα Χριστούγεννα τους νεαρούς φίλους τους, προσφέροντας ένα εορταστικό πρόγραμμα δράσεων, το οποίο περιλαμβάνει εννέα ψηφιακές παραστάσεις στο Πλανητάριο, επτά εκπαιδευτικά προγράμματα και δύο ορόφους με 57 εκθέματα στο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Οι χριστουγεννιάτικες παραστάσεις στο Ίδρυμα Ευγενίδου

* Ο μικρούλης «Κρούμκα» με μία νέα τρυφερή χειμωνιάτικη ιστορία κινουμένων σχεδίων με άρωμα Χριστουγέννων (Ηλικίες: 5+)

* «Ο μυστηριώδης κύριος Τιλτ», το πανέξυπνο ρομπότ από την μακρινή Αυστραλία (Ηλικίες: 5+)

* Η πολυβραβευμένη πλανηταριακή παράσταση για παιδιά «Polaris: Το διαστημικό υποβρύχιο και το μυστήριο της Πολικής Νύχτας», που συνδυάζει την γνώση με εντυπωσιακά γραφικά εφέ (Ηλικίες: 5+)

* Η «Lucia» που θα πει το μυστικό των πεφταστεριών μέσα από μια συναρπαστική ιστορία (Ηλικίες: 5+)

* Οι «Δεινόσαυροι της Ανταρκτικής», που θα «ζωντανέψουν» με τη βοήθεια της τεχνολογίας (Ηλικίες: 6+)

* Το «Κέντρο του Κόσμου», που προσπαθεί να δώσει απάντηση στο ερώτημα αν υπάρχει άραγε κέντρο στο Σύμπαν και, αν ναι, πού θα μπορούσε να βρίσκεται (Ηλικίες: 10+)

* Ο «Κόκκινος Πλανήτης», που δεν είναι άλλος από τον γειτονικό 'Αρη. (Ηλικίες: 10+)

* Η νέα πλανηταριακή παράσταση «Η Ιστορία της Γης», που έχει κάνει ρεκόρ εισιτηρίων στις δύο πρώτες εβδομάδες προβολής της (|Ηλικίες: 10+)

* Από τις 23 Δεκεμβρίου στον τεράστιο ημισφαιρικό θόλο του Πλανηταρίου θα «λάμπει» το «Άστρο των Χριστουγέννων», μία εντυπωσιακή παράσταση για όλη την οικογένεια (Ηλικίες: 10+)

Τα εορταστικά εργαστήρια στο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας

Τα «γιορτινά» του φοράει και το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας και διοργανώνει εκπαιδευτικά και άκρως εορταστικά εργαστήρια και πειράματα, με φυσική αλλά και διαδικτυακή παρουσία.

* Let it Glow - Εορταστικό εργαστήριο επιστήμης (Ηλικίες: 6-12 ετών): Δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να μελετήσουν τα φαινόμενα φθορισμού και φωσφορισμού με έναν διασκεδαστικό τρόπο και να αναγνωρίσουν την ύπαρξη της επιστήμης στην καθημερινότητά τους.

* Mathemagic - «Μαγικά» Μαθηματικά παιχνίδια (Ηλικίες: 13+): Η νέα online παράσταση μέσα από την οποία οι συμμετέχοντες ανακαλύπτουν μαθηματικά τεχνάσματα που μοιάζουν μαγικά.

* Οι Αστερισμοί των Χριστουγέννων! - Online εργαστήριο (Ηλικίες: 6-12): Οι συμμετέχοντες θα κατασκευάζουν έναν προβολέα αστερισμών και θα στολίζουν τις χριστουγεννιάτικες μπάλες με αστερισμούς και γαλαξίες.

* Santabot - Εργαστήριο Ρομποτικής (Ηλικίες: 6-9): Κατασκευάζει και προγραμματίζει τον Αϊ-Βασίλη και τον τάρανδό του να μεταφέρει τα δώρα στα χριστουγεννιάτικα δέντρα.

* Spin art - Εργαστήριο ρομποτικής (Ηλικίες: 9-12): Γίνε μηχανικός και ζωγράφος για μία μέρα και δημιούργησε ένα «περιστρεφόμενο» έργο τέχνης.

* Μικροί Επιστήμονες: Ανακαλύπτω τον ήχο Xmas version - Πειράματα (Ηλικίες: 5-9): Πειράματα που σχετίζονται με τον ήχο και βοηθούν να παίξουμε μια μελωδία.

* Red & Green Science - Festive Science (Ηλικίες: 14+): Κόκκινα και πράσινα πειράματα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας, εξερευνούν τα δύο αυτά χρώματα, από τον μακρόκοσμο ως τον μικρόκοσμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ