ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Drake: Αποχωρεί από τα Grammy - «Τα βραβεία πρέπει να αντικατασταθούν με κάτι νέο»

Drake: Αποχωρεί από τα Grammy - «Τα βραβεία πρέπει να αντικατασταθούν με κάτι νέο»
ΑP Photo

Ο Drake είναι φέτος υποψήφιος για δύο βραβεία Grammy, όμως ανακοίνωσε μέσω του αντιπροσώπου του ότι αποχωρεί από τη διεκδίκηση του μεγαλύτερου βραβείου της μουσικής βιομηχανίας.

Σύμφωνα με το Variety, η Εθνική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι ο Καναδός καλλιτέχνης απέσυρε τις υποψηφιότητές του στις κατηγορίες Καλύτερο Ραπ Άλμπουμ για το «Certified Lover Boy» και την Καλύτερη Ραπ Ερμηνεία για το «Way 2 Sexy» με τους Future και Young Thug.

Το κίνητρο του Drake δεν είναι ξεκάθαρο, αλλά η Ακαδημία θα διατηρήσει και τις δύο κατηγορίες με τέσσερις υποψηφίους.

Στο παρελθόν, ο Drake είχε μια περίπλοκη σχέση με τα Grammy, ζητώντας το 2020 να αντικατασταθούν τα βραβεία με «κάτι νέο που μπορούμε να δημιουργήσουμε με την πάροδο του χρόνου και να το μεταδώσουμε στις επόμενες γενιές».

Οι δηλώσεις του αυτές είχαν γίνει μετά την αποτυχία του συναδέλφου του, Καναδού καλλιτέχνη The Weeknd να είναι υποψήφιος.

Ο Drake έχει επίσης εκφράσει την απογοήτευσή του για τις δικές του προηγούμενες υποψηφιότητες και νίκες.

Ο καλλιτέχνης φέρεται να αρνήθηκε να υποβάλει το mixtape του «More Life» για υποψηφιότητα για Grammy το 2018 και παραπονέθηκε για το γεγονός ότι η Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης τον αναγνώρισε ως καλλιτέχνη ραπ μόνο όταν οι επιτυχίες του εκείνη την εποχή περιλαμβάνονταν στο γενικότερο είδος της ποπ.

Το single του «Hotline Bling» προτάθηκε και κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Ραπ Τραγουδιού και Καλύτερης Ραπ Συνεργασίας στην τελετή απονομής των βραβείων το 2017.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ