ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Χριστούγεννα 2021: Εορταστικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους από το δήμο Πειραιά

Χριστούγεννα 2021: Εορταστικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους από το δήμο Πειραιά
ΙΝΤΙΜΕ

Μετά τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δένδρου και του Πύργου του Πειραιά, καθώς και δύο παραδοσιακών καραβιών στο Μικρολίμανο και στο Πασαλιμάνι, οι υπεύθυνοι του δήμου έχουν προγραμματίσει σειρά χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους.

Η πόλη θα γεμίσει με φωτεινά θεάματα γεμάτα χρώμα και λάμψη, στο Δάσος των Αστεριών, από την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, ενώ η πλατεία Αλεξάνδρας, θα μεταμορφωθεί για πρώτη φορά σε παραμυθένιο «Χωριό των Ξωτικών» (από Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου έως Κυριακή 9 Ιανουαρίου), όπου μικροί και μεγάλοι «θα μπορούν να θαυμάσουν ένα υπέρλαμπρο χριστουγεννιάτικο δέντρο, το μεγαλύτερο παγοδρόμιο της χώρας, εντυπωσιακό Carousel, χριστουγεννιάτικο τρενάκι, πολλά παιχνίδια, ξωτικά και νεράιδες σε κάθε γωνιά, καθώς και ποικίλες παράλληλες εορταστικές», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Πειραιά.

Τα Σαββατοκύριακα, ο Άγιος Βασίλης θα περιμένει τα μικρά, αλλά και τα μεγάλα παιδιά, για να διηγηθεί ιστορίες και να μοιράσει απλόχερα ευχές, αγάπη αλλά και δώρα.

Στην ίδια πλατεία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού, θα λειτουργήσει και το KIDS CHRISTMAS FEST (Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Δεκεμβρίου). Πρόκειται για ένα εορταστικό διήμερο φεστιβάλ, γεμάτο χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις και πολλές ψυχαγωγικές, εκπαιδευτικές, περιβαλλοντικές και αθλητικές δράσεις.

@INTIME/ ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Την ίδια ώρα, στις πλατείες Πηγάδας, Θεμιστοκλή, Ευαγγελισμού και Γεννηματά, θα υπάρχουν γιορτινά ξύλινα σπιτάκια με ποικίλες ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δράσεις για όλη την οικογένεια. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου θα συμμετάσχει και αυτή στο εορταστικό πλαίσιο με γιορτινές νότες και μελωδίες, με τους καθιερωμένους χριστουγεννιάτικους περιπάτους καθώς και με μια μοναδική συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο (21 Δεκεμβρίου), σε σύμπραξη με το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά.

Η «κόκκινη νύχτα» στον Πειραιά

Την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου έρχεται η «Κόκκινη Νύχτα», μια χριστουγεννιάτικη γιορτή με πολλές εκπλήξεις, ελκυστικές προσφορές και ειδικές εκπτώσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Πειραιά.

Σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά, στην «Κόκκινη Νύχτα», τα καταστήματα της πόλης θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 10 το πρωί έως τις 11 το βράδυ, ενώ από νωρίς το απόγευμα τους δρόμους του εμπορικού κέντρου θα κατακλείσουν ξυλοπόδαροι, μασκότ, μάγοι, ξωτικά και Αϊ Βασίληδες, βάζοντας στο πνεύμα των Χριστουγέννων μικρούς και μεγάλους.

Μουσικά και χορευτικά δρώμενα θα εξελίσσονται ταυτόχρονα σε δεκάδες σημεία του Πειραιά, ενώ λίγο μετά τις 19:30 το βράδυ, μια χριστουγεννιάτικη έκπληξη θα περιμένει μικρούς και μεγάλους επισκέπτες στο Πασαλιμάνι.

@INTIME/ ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, εκδηλώσεις για όλους τους επισκέπτες θα πραγματοποιηθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, ενώ ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Πειραιά, διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το Santa Run Piraeus την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ντυθούν Αγιο-Βασίληδες, ώστε να ζήσουν στιγμές χαράς και διασκέδασης και να τρέξουνε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Την στήριξή της, ωστόσο, θα δείξει για μια ακόμη φορά η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, με μια σειρά εορταστικών δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης για τις ευπαθείς ομάδες της πόλης.

Αλλαγή του χρόνου στον Πειραιά

Ως προς την Πρωτοχρονιά του 2022, ακριβώς στην αλλαγή του χρόνου, ο δήμος Πειραιά υποδέχεται το νέο έτος, αλλά και το πρώτο πλοίο που θα καταπλεύσει στο μεγάλο λιμάνι, με ένα συγχρονισμένο show φωτισμών, εντυπωσιακών εναέριων πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών με χρώμα, ρυθμό και ένταση από τον Πύργο του Πειραιά που θα φωτίσει τον πειραϊκό ουρανό. «Ένα μοναδικό υπερθέαμα ορατό και από τις 5 δημοτικές κοινότητες της πόλης, το οποίο θα μεταδοθεί με live streaming», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Δήμου Πειραιά.

@INTIME/ ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σχολιάζοντας τις φετινές χριστουγεννιάτικές εκδηλώσεις, ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μώραλης, ανέφερε πως «για ακόμα μια χρονιά ο Πειραιάς θα λάμψει καθ' όλη τη διάρκεια των εορτών, στέλνοντας μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας. Παρά το δύσκολο περιβάλλον στο οποίο κληθήκαμε να διοργανώσουμε και το φετινό μας χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα λόγω της πανδημίας, σχεδιάσαμε ακόμα πιο εντυπωσιακές εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια, οι οποίες φυσικά θα πραγματοποιηθούν με τα μέτρα που ορίζει η πολιτεία. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια ζεστή γιορτινή ατμόσφαιρα και εορταστικές εικόνες σε κάθε γειτονιά της πόλης μας και να προσφέρουμε στιγμές χαράς στον κόσμο και κυρίως στα παιδιά, τα οποία είναι οι πρωταγωνιστές των εορτών».

Για περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, το κοινό μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα christmasinpiraeus.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ