ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Χριστούγεννα 2021: Τα τραγούδια που μισούμε να αγαπάμε

Χριστούγεννα 2021: Τα τραγούδια που μισούμε να αγαπάμε
Διάσημα ονόματα της μουσικής σκηνής, υπόσχονται με τα τραγούδια τους να κάνουν και τα φετινά Χριστούγεννα μοναδικά Screen Grab / YouTube

Ένα από τα πιο σημαντικά μέρη της εορταστικής περιόδου εκτός από την ανταλλαγή δώρων, είναι και η προετοιμασία της τέλειας λίστας Χριστουγεννιάτικων τραγουδιών.

Διάσημα ονόματα της μουσικής σκηνής, όπως η Mariah Carey, η Ariana Grande, ο John Legend και άλλοι, με τις χριστουγεννιάτικες επιτυχίες τους που πούλησαν εκατομμύρια αντίτυπα, υπόσχονται να κάνουν και τα φετινά Χριστούγεννα μοναδικά.

Υπάρχουν τραγούδια για όλα τα γούστα, κλασσικές μελωδίες για χαλάρωση στο στολισμένο σαλόνι, είτε νεότερα, για να λάμψετε στο χριστουγεννιάτικο πάρτι. Όλα δημιουργούν μια μοναδική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο πνεύμα των ημερών.

Κι όσο κι αν μερικά «δεν αντέχουμε» να τα ξανακούσουμε, τελικά κάθε Χριστούγεννα μας συντροφεύουν...

Ας ακούσουμε μερικά από αυτά:

Το 1994 η Μαράια Κάρεϊ έβγαλε το διάσημο τραγούδι της «All I Want for Christmas is You» και σήμερα 20 χρόνια μετά το συγκεκριμένο τραγούδι συνεχίζει να ακούγεται και να τραγουδιέται από όλους μας κάθε Χριστούγεννα.

Mariah Carey - All I Want For Christmas is You

Η Αριάνα Γκράντε, η πρωτοεμφανιζόμενη τραγουδίστρια της ποπ με την εκπληκτική φωνή κυκλοφόρησε το δικό της Χριστουγεννιάτικο τραγούδι που όπως φαίνεται θα γίνει μεγάλη επιτυχία.

Το τραγούδι της Αριάνα λέγεται «Santa Tell Me» και πολλοί λένε πως θυμίζει την τότε επιτυχία της Μαράια, ενώ άλλοι υποστηρίζουν πως θα ξεπεράσει το πασίγωστο τραγούδι της θρυλικής πλέον τραγουδίστριας.

Το «Santa Claus is coming to town» είναι από το δίσκο Jackson 5 Christmas Album που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1970, όταν ο Μάικλ Τζάκσον ήταν μόλις 12 ετών. Ο δίσκος πούλησε πάνω από 3.500.000 αντίτυπα σε όλο τον κόσμο ως το Δεκέμβριο του ίδιου έτους και κρίθηκε ως το πιο πετυχημένο γιορτινό άλμπουμ της χρονιάς.

Το πιο διάσημο ίσως ισπανόφωνο τραγούδι, το «Feliz Navidad» γράφτηκε το 1970 από τον Πορτορικανό τραγουδιστή και τραγουδοποιό Χοσέ Φελισιάνο.

Ο Τζίμι Φάλον ένωσε τις δυνάμεις του με δύο πολύ διάσημες φίλες του, την Αριάνα Γκράντε και την Megan Thee Stallion και σε ένα νέο χριστουγεννιάτικο τραγούδι.

Ο τίτλος του single είναι «It Was A… (Masked Christmas)» και, όπως είναι κατανοητό, αφορά τα Χριστούγεννα την εποχή του κορωνοϊού, με άφθονες αναφορές στις μάσκες, το Zoom και την ενισχυτική δόση του εμβολίου.

«Νιώθω σχεδόν σαν να είμαι η Beyonce ή ο Drake», δήλωσε στο Associated Press ο Τζίμι Φάλον. «Πάντα ήθελα να κάνω έκπληξη με ένα single και τώρα συμβαίνει. Τόσο τρελή είναι η ζωή», συμπλήρωσε ο παρουσιαστής του Tonight Show.

Οι Jo Bros κυκλοφόρησαν το "Like It's Christmas" το 2019, καθιστώντας το την πρώτη εορταστική επιτυχία. Το τραγούδι μιλάει για το να είσαι τόσο ερωτευμένος που κάθε μέρα μοιάζει με Χριστούγεννα.

Jonas Brothers - Like It's Christmas

Αυτό το τραγούδι, από το πρώτο χριστουγεννιάτικο άλμπουμ του Justin Bieber, Under the Mistletoe (2011), θα σας εμπνεύσει να σηκωθείτε και να χορέψετε. Το 2011, ο Bieber είπε στο MTV News: «Νιώθω ότι θα το τραγουδούν κάθε Χριστούγεννα». Αποδείχθηκε ότι είχε απόλυτο δίκιο.

Τον περασμένο Νοέμβριο δύο γνωστοί καλλιτέχνες στην παγκόσμια μουσική σκηνή, ο Έλτον Τζον (Elton John) και ο Εντ Σίραν (Ed Sheeran) αποκάλυψαν πως θα κυκλοφορήσουν καινούριο τραγούδι στο πνεύμα των εορτών.

Σύμφωνα με το People, o ίδιος ο Εντ Σίραν αποκάλυψε για το τραγούδι με τον Έλτον Τζον στον Τζίμι Φάλον, όταν ήταν καλεσμένος στο «The Tonight Show», ότι αρχικά ήταν αντίθετος στην ιδέα, αναφερόμενος στην δυσκολία να γράψεις ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι. «Ήμουν αρχικά αντίθετος… όχι ότι δεν μου αρέσουν τα Χριστούγεννα, αγαπώ τα Χριστούγεννα», δήλωσε ο Άγγλος τραγουδοποιός.

Αρκετά χρόνια νωρίτερα το το 1973, ήταν ο Elton John με το Step Into Christmas

Και βέβαια, το πιο κλασσικό, το πιο «μισητό», αλλά ταυτόχρονα το πιο αγαπημένο χριστουγεννιάτικο τραγούδι όλων των εποχών: Last Christmas από τους Wham!

Χωρίς άλλα σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ