ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Θα υπάρξει επόμενο Matrix; Η σκηνοθέτης της ταινίας απαντά

Θα υπάρξει επόμενο Matrix; Η σκηνοθέτης της ταινίας απαντά
imdb

Η ταινία «The Matrix Resurrections» κάνει σήμερα Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες και αρκετοί ήδη αναρωτιούνται εάν αυτό θα είναι το πρώτο μέρος μιας νέας τριλογίας, όπως γίνεται με τα μεγάλα φραντσάιζ.

Την απάντηση έσπευσε να δώσει η ίδια η σκηνοθέτης της ταινίας, Λάνα Γουατσόφσκι, στο Associated Press όταν την ρώτησαν αν θα πρέπει να αναμένουμε νέες περιπέτειες του Νίο και της Τρίνιτι. Η απάντηση της ήταν ένα απλό και ξεκάθαρο «όχι».

Όπως έχει εξηγήσει και στο παρελθόν, έκανε την συγκεκριμένη ταινία ως παρηγοριά για τον θάνατο των γονιών της. «Ποτέ δεν με ενδιέφερε, ως ιδέα, να συνεχίσω το franchise του “Matrix”. Αλλά μετά πέρασα μια αρκετά δύσκολη περίοδο στην ζωή μου καθώς οι δυο μου γονείς αρρώστησαν βαριά και από τότε όλα ήταν βυθιοσμένα διαρκώς σε μια θλίψη. Πέθανε ο πατέρας μου και μετά πέθανε ένας φίλος μου και μετά πέθανε η μητέρα μου. Δεν ήξερα πώς να επεξεργαστώ αυτό το είδος θλίψης», είχε πει για τη συγκεκριμένη περίοδο της ζωής της.

«Γνωρίζαμε ότι η ζωή τους πρόκειται να τελειώσει και όμως ήταν πολύ δύσκολο. Και τότε η φαντασία άρχισε να μπαίνει στον εγκέφαλό μου και ένα βράδυ έκλαιγα και δεν μπορούσα να κοιμηθώ και ξαφνικά ο εγκέφαλός μου έσκασε όλη αυτή την ιστορία».

«Δεν μπορούσα να έχω τη μαμά και τον μπαμπά μου, αλλά ξαφνικά είχα τον Νίο και την Τρίνιτι, αναμφισβήτητα τους δύο πιο σημαντικούς χαρακτήρες στη ζωή μου».

Ήταν αμέσως παρηγορητικό να έχω ξανά αυτούς τους δύο χαρακτήρες ζωντανούς, τόσο απλά. Είναι απλό, και αυτό κάνει η τέχνη και αυτό κάνουν οι ιστορίες, μας παρηγορούν. Και είναι σημαντικές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ