ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι Αυστραλοί πυροσβέστες μάς «αποκαλύπτονται» για 29η χρονιά - Για πολλούς και πολύ καλούς σκοπούς

Οι Αυστραλοί πυροσβέστες μάς «αποκαλύπτονται» για 29η χρονιά - Για πολλούς και πολύ καλούς σκοπούς

Κάποτε ο κόσμος περίμενε πώς και πώς το ημερολόγιο της Pirelli, από το οποίο παρέλασαν όλες οι καλλονές της κάθε εποχής, φορώντας κατά κανόνα τα απαραίτητα.

Ο κόσμος, όμως, άλλαξε. Από πολλές απόψεις.

Και πλέον το πιο περιζήτητο και πολυσυζητημένο ημερολόγιο είναι το ετήσιο των Αυστραλών πυροσβεστών, από το οποίο παρελαύνουν οι ίδιοι, φορώντας τα χαμόγελά τους και ελάχιστα άλλα.

Σε κάποιες από τις φωτογραφίες είναι και παρέα με ζώα, αφού μεγάλο μέρος των εσόδων πηγαίνει σε φιλοζωϊκές εταιρίες και οργανισμούς.

Το ημερολόγιο, τα έσοδα του οποίου πηγαίνουν αποκλειστικά σε διάφορους φιλανθρωπικούς και φιλοζωικούς οργανισμούς, αλλά και οργανισμούς για την προστασία του περιβάλλοντος, βγαίνει εδώ και 29 χρόνια.

Φέτος, βγαίνει σε έξι εκδοχές: Γάτες, σκύλοι, άλογα, κλασική έκδοση (πυροσβέστης μόνος) και μεικτά ζώα, είναι οι γνωστές. Για να πάρει λίγο περισσότερο ενδιαφέρον το θέμα, όμως, βγήκε και καλοκαιρινή εκδοχή, στην οποία τα αγόρια είναι ξαπλωμένα στια αγαπημένες τους παραλίες.

Στο εξώφυλλο της βασικής έκδοσης, ο Ματ Χέιντον, που είναι ο πιο καλογυμνασμένος πυροσβέστης της Αυστραλίας, όχι ότι οι άλλοι πάνε πίσω.

Μια ακόμη καινοτομία είναι ότι φέτος οι Αυστραλοί πυροσβέστες αποφάσισαν να βγουν εκτός από τα ρούχα τους και από τα σύνορα της πατρίδας τους και να υποστηρίξουν διεθνείς σκοπούς.

Μια από τις βασικές τους συνεργασίες είναι εκείνη με τον οργανισμό Greater Good Charities, στις ΗΠΑ, ο οποίος χτίζει καταφύγια για ζώα αλλά και για κακοποιημένες γυναίκες και αστέγους.

Για πρώτη φορά στη 29ετή ιστορία του το ημερολόγιο θα τυπωθεί φέτος εκτός Αυστραλίας, στο Ντάλας του Τέξας, προκειμένου να διευκολυνθεί η διανομή του στις ΗΠΑ, τον Καναδά, της Ασία και τη ν. Αμερική.

Οι ίδιοι οι πυροσβέστες δηλώνουν ευτυχείς που θα βοηθήσουν τους αμενρικανικούς οργανισμούς, «δεν ξεχνάμε ποτέ την πολύτιμη βοήθεια που μας έδωσαν οι συνάδεδλοί μας από τις ΗΠΑ όταν πολεμούσαμε με τις πυρκαγιές», λένε.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν πέρυσι από τους θαυμαστές τους στις ΗΠΑ πήγαν στη δημιουργία ενός νοσοκομείου για την περίθαλψη αγρίων ζώων που τραυματίστηκαν στις φωτιές.

Όποιον μήνα κι αν προτιμάτε, είναι και λίγο θέμα γούστου αυτό, αγοράζοντας ένα από τα ημερολόγια δύο πράγματα είναι βέβαια: Θα βάλετε κάτι όμορφο στο σπίτι σας (πολλά όμορφα για την ακρίβεια) και θα συνεισφέρετε σε πολλούς καλούς σκοπούς.

Είναι, εν ολίγοις, ο ορισμός του «το τερπνόν μετά του ωφελίμου».

AustralianFirefightersCalendar.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ