ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Spider-Man: No Way Home»: Η πρώτη ταινία που ξεπερνά φέτος το 1 δισ. στο παγκόσμιο box office

«Spider-Man: No Way Home»: Η πρώτη ταινία που ξεπερνά φέτος το 1 δισ. στο παγκόσμιο box office

Μια ανάσα ελπίδας για τον κινηματογράφο και το παγκόσμιο box office αποτελεί η ταινία «Spider-Man: No Way Home», καθώς έγινε η πρώτη για το 2021 που ξεπέρασε σε εισπράξεις το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Η τελευταία περιπέτεια του Τομ Χόλαντ στον ρόλο του Spider-Man της διπλανής πόρτας κατάφερε να βγάλει μέσα στο Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων 81.5 εκατομμύρια δολάρια στην Αμερική, πέφτοντας κατά 57% από το εντυπωσιακό άνοιγμα των 253 εκατομμυρίων του πρώτου Σαββατοκύριακου.

Η ταινία έβγαλε 121.4 εκατομμύρια δολάρια στον υπόλοιπο κόσμο, φτάνοντας έτσι στα 467.3 και 587.1 εκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα και ξεπερνώντας το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου μέσα σε δέκα μέρες.

Το ποσό είναι πολύ εντυπωσιακό ακόμη και χωρίς τα δεδομένα της πανδημίας, πόσο μάλλον δε με αυτά.

Στο box office των ΗΠΑ, η ταινία «Τραγούδα! 2» άνοιξε δεύτερη και πολύ πίσω με 23.7 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το «The Matrix Resurrections» άνοιξε στην τρίτη θέση με μόλις 12 εκατομμύρια διολάρια. Η ταινία προβάλλεται και στο HBO Max χωρίς καμία παραπάνω χρέωση. Το «The Matrix» είχε ανοίξει πριν από 20 χρόνια με 27.7 εκ. δολάρια το «The Matrix Reloaded» με 91.7 εκ. δολάρια και το «The Matrix Revolutions» με 48.4 εκ. δολάρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ