ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τζέιμς Φράνκο: «Κοιμόμουν με μαθήτριές μου και αυτό ήταν λάθος»

Τζέιμς Φράνκο: «Κοιμόμουν με μαθήτριές μου και αυτό ήταν λάθος»
ΑP Photo

Ο Τζέιμς Φράνκο μίλησε για πρώτη φορά ανοιχτά για τις εναντίον του κατηγορίες περί σεξουαλικές κακοποίησης. Ο ηθοποιός παραδέχτηκε τα όσα έκανε αλλά εξέφρασε και την λύπη του για το τέλος της φιλίας του με τον επί 20 χρόνια συνεργάτη του, Σεθ Ρόγκεν.

Ο Τζειμς Φρανκο είχε κατηγορηθεί από πέντε γυναίκες για σεξουαλική παρενόχληση όταν παρέδιδε μαθήματα υποκριτικής σε μια σχολή κάποια χρόνια πριν, όπου και υποτίθεται ότι εξανάγκασε μερικές μαθήτριές του σε σεξουαλικές συνευρέσεις μαζί του. Ο ίδιος συμβιβάστηκε εξωδικαστικά με τις γυναίκες αυτές, πληρώνοντας απροσδιόριστο ποσό.

Ο Φράνκο, αν και παλιότερα είχε αρνηθεί αυτές τις κατηγορίες, επανήλθε κάνοντας την εμφάνισή του στο podcast του Τζες Καγκλ στο SiriusXM όπου παραδέχτηκε τα όσα συνέβησαν.

«Κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας μου, κοιμόμουν με μαθήτριές μου, και αυτό ήταν λάθος, ένα πολύ μεγάλο λάθος. Αλλά όπως είπα, δεν ήταν ο λόγος που ξεκίνησα το σχολείο και δεν ήμουν το άτομο που επέλεξε τους ανθρώπους για να είναι στην τάξη μου. Επομένως, δεν ήταν ένα σχέδιο από την πλευρά μου. Αλλά ναι, υπήρχαν ορισμένες περιπτώσεις όπου ήμουν σε συναινετικό σεξ με μια μαθήτρια και δεν έπρεπε να κάνω».

Εκείνη την περίοδο ο Φράνκο είπε ότι δεν πίστευε ότι ήταν κάτι κακό και δεν θεωρούσε ότι έκανε κατάχρηση της εξουσίας του στις νεαρές γυναίκες.

Επίσης ο Φράνκο μίλησε και για το τέλος τόσο της φιλικής όσο και της επαγγελματικής του σχέση με τον Σεθ Ρόγκεν, με τον οποίον ήταν κολλητοί φίλοι από τη δεκαετία του '90 και τακτικοί συνεργάτες. Η συνεργασία τους ξεκίνησε με το τηλεοπτικό «Freaks and Geeks» του Τζαντ Άπαταου και συνεχίστηκε με τις ταινίες που καθόρισαν τις καριέρες τους.

«Θέλω απλώς να πω πως αγαπώ απόλυτα τον Σεθ Ρόγκεν. Δούλεψα μαζί του για 20 χρόνια και δεν είχαμε ούτε έναν καυγά. Ήταν ο πιο στενός μου φίλος στη δουλειά, συνεργάτης. Αυτό που είπε είναι αλήθεια. Δεν συνεργαζόμαστε αυτή τη στιγμή και δεν έχουμε σχέδια να συνεργαστούμε. Φυσικά, ήταν επώδυνο αλλά το καταλαβαίνω. Έπρεπε να απαντήσει για μένα, επειδή ήμουν σιωπηλός. Έπρεπε να απαντήσει για μένα και δεν το θέλω. Και γι' αυτό, ένας από τους κύριους λόγους που ήθελα να μιλήσω μαζί σας σήμερα είναι ότι απλά, δεν θέλω ο Σεθ ή ο αδερφός μου ή κάποιος άλλος να χρειάζεται να απαντήσει για μένα»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ