ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τιμοτέ Σαλαμέ: Λανσάρει σειρά χούντι για να στηρίξει τις γυναίκες και τα παιδιά του Αφγανιστάν

Τιμοτέ Σαλαμέ: Λανσάρει σειρά χούντι για να στηρίξει τις γυναίκες και τα παιδιά του Αφγανιστάν
Instagram

Από τότε που έγινε γνωστός με την υποψήφια για Όσκαρ ερμηνεία του στην ταινία «Call Me By Your Name», ο Τιμοτέ Σαλαμέ δεν εντυπωσιάζει μόνο με τις επιδόσεις του στη μεγάλη οθόνη, αλλά και με τις εμφανίσεις του στο κόκκινο χαλί.

Κι ενώ όλα αυτά τα χρόνια έχει επιλέξει πολλά εμπορικά σήματα για τις εμφανίσεις του, υπάρχει ένας σχεδιαστής που τον συγκινεί ιδιαίτερα και για αυτό επιστρέφει σ’ αυτόν ξανά και ξανά. Πρόκειται για τον Χάιντερ Άκερμαν, ρούχα του οποίου έχει επιλέξει να φορέσει σε όλες τις σημαντικές στιγμές της καριέρας του.

Πλέον πέρα από την επαγγελματική τους σχέση έχει αναπτυχθεί ανάμεσά τους μία βαθιά φιλία και ο Σαλαμέ με τον Άκερμαν ανακοίνωσαν μέσω του Instagram ότι λανσάρουν ένα hoodie που σχεδίασαν από κοινού για να υποστηρίξουν έναν σημαντικό σκοπό: τα δικαιώματα των γυναικών και των παιδιών στο Αφγανιστάν, τα οποία έχουν μειωθεί δραματικά ως αποτέλεσμα της επιστροφής των Ταλιμπάν στην εξουσία τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους.

https://www.instagram.com/p/CXzEjPcvIXo

«Εδώ και μερικά χρόνια ο Χάιντερ και εγώ θέλουμε να φτιάξουμε κάτι», έγραψε ο ηθοποιός στο Instagram.

«Τον Αύγουστο, τρομοκρατηθήκαμε όταν μάθαμε για τη συνεχιζόμενη ανθρωπιστική κρίση στο Αφγανιστάν και αποφασίσαμε να σχεδιάσουμε ένα hoodie όπου το 100% των εσόδων θα πάει στο Αφγανιστάν Libre: μια οργάνωση αρωγής, που αγωνίζεται για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των γυναικών και των παιδιών. Καθώς αυτές οι φρικαλεότητες συνεχίζουν να εξαπλώνονται, θα πρέπει να ενισχύσουμε τις φωνές αυτών των σιωπηλών στρατιωτών».

Και οι δύο υπέγραψαν τις αντίστοιχες αναρτήσεις τους γράφοντας: «Ειρήνη και αγάπη».

Το hoodie που διανέμεται κάτω από τα συνδυασμένα αρχικά του ζευγαριού, «HATC», χαρακτηρίζει το πρόσωπο μιας νεαρής Αφγανής γυναίκας που αναδύεται από ένα μπλε μοτίβο χρωμάτων, με τις φράσεις «σιωπηλός στρατιώτης» και «ένα κοινό νήμα» κεντημένες στο στήθος.

Το λογότυπο της Afghanistan Libre, της γαλλικής ΜΚΟ που ιδρύθηκε το 1996 από την Chékéba Hachemi και το οποίο υποστηρίζει το ζευγάρι με το hoodie, είναι τυπωμένο στο μανίκι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ