ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πίτερ Ντίνκλατζ: «Με κοιτάνε για το μέγεθός μου, αλλά με προσέχουν για τη δουλειά μου»

Πίτερ Ντίνκλατζ: «Με κοιτάνε για το μέγεθός μου, αλλά με προσέχουν για τη δουλειά μου»
ΑP Photo

Ο Πίτερ Ντίνκλατζ έγινε διάσημος μέσα από την πολυβραβευμένη ερμηνεία του στο «Game of Thrones», όμως, όπως λέει ο ίδιος, έχει συνηθίσει από παιδί να τραβάει την προσοχή.

«Όταν είσαι στο μέγεθος μου, είναι λογικό όλοι να σε κοιτάνε», είπε ο ηθοποιός, που το ύψος του είναι 135 εκ., στην εφημερίδα Times. «Όλη μου τη ζωή έβλεπα τους ανθρώπους να με κοιτάζουν».

Ο Ντίνκλατζ γεννήθηκε με αχονδροπλασία, μια μορφή νανισμού με κοντά άκρα, και είναι το μόνο μέλος της οικογένειάς του με την πάθηση. Σε ηλικία 5 ετών, χρειάστηκε να υποβληθεί σε μια διορθωτική επέμβαση στο πόδι.

Ως παιδί, ήταν δύσκολο να διαχειριστεί το γεγονός ότι είναι διαφορετικός από όλους τους γύρω του. Ενώ μερικοί άνθρωποι εξακολουθούν να παραξενεύονται από το ύψος του, ο ηθοποιός λέει ότι πλέον αυτό δεν τον επηρεάζει όπως παλιά.

Ο ηθοποιός εξήγησε ότι πλέον ο κόσμος που του ρίχνει μία δεύτερη ματιά το κάνει με θετικό τρόπο, καθώς όπως σημείωσε: «Δεν είναι μόνο το μέγεθός μου. Είναι η δουλειά μου που τους κάνει να με ξανακοιτάξουν».

Ο Ντίνκλατζ πρωταγωνιστεί στην ταινία «Σιρανό» μία διασκευή που έκανε η σύζυγός του Έρικα Σμιντ, με την οποία έχει δύο παιδιά.

Ο ηθοποιός με τη σύζυγό του, Έρικα Σμιντ @ΑP Photo

«Εννέα φορές στις δέκα», είπε ο Ντίνκλατζ, «τον Σιρανό τον υποδύεται ένας όμορφος ηθοποιός με ψεύτικη μύτη και ξέρεις ότι τη βγάζει όταν τελειώνει. Η ιδέα για τον πρωταγωνιστεί αλλάζει τώρα. Είτε φυλετικά είτε ο,τιδήποτε άλλο. Καιρός ήταν. Έχουμε κολλήσει με αυτό το στερεότυπο του ηγετικού άνδρα και είναι υγιές να το ανοίξουμε. Η ερωτική ζωή δεν είναι ο τομέας μόνο των όμορφων ανθρώπων - όλοι έχουν μια ερωτική ζωή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ