ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Squid Game»: Το Netflix επιβεβαίωσε ότι αρχίζουν τα γυρίσματα της δεύτερης σεζόν

«Squid Game»: Το Netflix επιβεβαίωσε ότι αρχίζουν τα γυρίσματα της δεύτερης σεζόν
imdb

Ο CEO του Netflix, Τεντ Σαράντος, απατώντας σε ερώτηση του Varierty, επιβεβαίωσε ότι η κορεάτικη σειρά «Squid Game» πήρε το πράσινο φως για να επιστρέψει και για δεύτερη σεζόν στο δίκτυο.

«Φυσικά. Το σύμπαν του “Squid Game” μόλις ξεκίνησε», είπε ο Σαράντος, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν κι άλλοι κύκλοι της πολύ επιτυχημένης σειράς.

Τοποθέτησε μάλιστα τη σειρά στην κατηγορία του πακέτου εκείνων των franchise του Netflix που η εταιρεία θεωρεί ότι έχουν δυνατότητες ανάπτυξης εκτός της βασικής υπηρεσίας streaming, με ζωντανές εμπειρίες, παιχνίδια και εμπορεύματα.

Λίγους μήνες νωρίτερα, μιλώντας στο Associated Press, o δημιουργός της σειράς Χουάνγκ Ντονγκ-χιούκ επιβεβαίωσε ότι η σειρά θα επιστρέψει για μια δεύτερη σεζόν. «Υπήρξε τόση πίεση, τόση ζήτηση και τόση αγάπη για μια δεύτερη σεζόν. Έτσι σχεδόν νιώθω ότι δεν μας αφήνετε με άλλη επιλογή. Αλλά, θα πω ότι θα υπάρξει πράγματι μια δεύτερη σεζόν. Είναι στο κεφάλι μου αυτή τη στιγμή. Είμαι στη διαδικασία σχεδιασμού αυτή τη στιγμή. Αλλά πιστεύω ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε πότε και πώς θα συμβεί αυτό», είχε πει ο Ντονγκ-χιούκ.

Η κορεάτικη σειρά είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της διαδικτυακής πλατφόρμας έχοντας προσελκύσει 11 εκατομμύρια συνδρομητές μέσα σε 25 ημέρες.

«To Παιχνίδι του Καλαμαριού», όπως είναι ο ελληνικός τίτλος, διαδραματίζεται στην Νότια Κορέα, σε μια πολύ άνιση οικονομικά κοινωνία, στην οποία ο ήρωας της σειράς προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με αμέτρητα χρέη που συσσωρεύονται, μια διαλυμένη οικογένεια και καμμιά ελπίδα να ορθοποδήσει.

Στο χείλος της απελπισίας θα δεχτει μια πρόταση που δεν μπορεί να αρνηθεί: να συμμετάσχει σε ένα μαραθώνιο από ομαδικά παιχνίδια μαζί με μερικές εκατοντάδες ακόμη παίκτες που βρίσκονται στην ίδια θέση με αυτόν. Το χρηματικό έπαθλο από αυτή την φαινομενικά αθώα δοκιμασία είναι τόσο μεγάλο ώστε να κάνει τους πάντες να προβλέψουν μια εξαιρετικά σημαντική λεπτομέρεια που δεν γνωρίζουν από την αρχή: Όποιος δεν τα καταφέρνει σε κάθε ένα από τα παιχνίδια, δεν χάνει απλά, αλλά χάνει την ζωή του. Όχι στο παιχνίδι, αλλά πραγματικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ