ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πίτερ Ντίνκλατζ εναντίον Disney: «Σταματήστε να αναπαράγετε αυτό το στερεότυπο με τους 7 νάνους»

Πίτερ Ντίνκλατζ εναντίον Disney: «Σταματήστε να αναπαράγετε αυτό το στερεότυπο με τους 7 νάνους»
ΑP Photo

Η Disney συνεχίζει να μεταφέρει σε live action παλιές αγαπημένες ταινίες κινουμένων σχεδίων της, αλλά το τελευταίο της πρότζεκτ, «η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι» προκάλεσε την έκρηξη του διασημότερου νάνου της βιομηχανίας του θεάματος, του Πίτερ Ντίνκλατζ.

Ο Ντίνκλατζ, μιλώντας στο podcast «WTF» του Μαρκ Μάρον, εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για την ταινία, κυρίως για το πώς το συγκεκριμένο παραμύθι απεικονίζει τους νάνους.

«Υπάρχει πολλή υποκρισία. Χωρίς να θέλω να προσβάλλω κανέναν, έμεινα λίγο έκπληκτος όταν ήταν πολύ περήφανοι που πήραν μια Λατίνα ηθοποιό στον ρόλο της Χιονάτης. Αλλά εξακολουθείτε να λέτε την ιστορία της “Χιονάτης και των Επτά Νάνων”. Κάντε ένα βήμα πίσω και δείτε τι πάτε να κάνετε. Δεν βγάζει νόημα για μένα», δήλωσε ο Ντίνκλατζ.

Και συνέχισε λέγοντας «είσαι προοδευτικός με έναν τρόπο, αλλά μετά συνεχίζεις να φτιάχνεις αυτή τη γελοία ιστορία για επτά νάνους που ζουν μαζί σε μια σπηλιά, τι στο διάολο κάνεις, φίλε; Δεν έχω καταφέρει τίποτα για το πώς προωθώ τον αγώνα μου για την σωστή απεικόνιση; Μάλλον δεν το φωνάζω αρκετά δυνατά. Μόνο αγάπη και σεβασμός στην ηθοποιό και σε όλους τους ανθρώπους που πίστευαν ότι έκαναν το σωστό. Αλλά σκέφτομαι, τι κάνετε;»

Ο Ντίνκλατζ κατέληξε ότι θα ήταν αρκετά χαρούμενος να πουν το παραμύθι αυτό ξανά με μια «τρελή, νέα και προοδευτική ματιά».

Το στούντιο αποφάσισε να απαντήσει στον ηθοποιό σχετικά με τις ανησυχίες του. Όπως αναφέρει το Deadline η Disney αναφέρει σε δήλωσή της ότι «για να αποφύγουμε την ενίσχυση των στερεοτύπων από την αρχική ταινία κινουμένων σχεδίων ακολουθούμε μια διαφορετική προσέγγιση με αυτούς τους επτά χαρακτήρες και είμαστε σε διαβουλεύσεις με μέλη της κοινότητας των νάνων».

Την σκηνοθεσία της ταινίας έχει αναλάβει ο Μαρκ Γουέμπ, ενώ το ρόλο της Χιονάτης θα παίξει η Ρέιτσελ Ζέγκλερ και η Γκαλ Γκαντότ θα ερμηνεύσει την κακιά βασίλισσα.

Τα γυρίσματα της ταινίας θα αρχίσουν κάποια στιγμή μέσα στο 2022 αλλά ακόμα δεν υπάρχει κάποια ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας στις αίθουσες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ