ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Rihanna: Δώρισε 15 εκατομμύρια δολάρια για την κλιματική αλλαγή

Rihanna: Δώρισε 15 εκατομμύρια δολάρια για την κλιματική αλλαγή
ΑP Photo

Η Rihanna υποστηρίζει και έμπρακτα την πεποίθησή της ότι η κλιματική αλλαγή είναι ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης και διαθέτει 15 εκατομμύρια δολάρια στο κίνημα μέσω του ιδρύματός της.

Η τραγουδίστρια και επιχειρηματίας ανακοίνωσε ότι η δωρεά θα ενισχύσει 18 οργανισμούς δικαιοσύνης για το κλίμα που δραστηριοποιούνται σε επτά κράτη της Καραϊβικής και στις ΗΠΑ. Μεταξύ των οργανώσεων είναι οι Climate Justice Alliance, Indigenous Environmental Network και Movement for Black Lives.

«Οι κλιματικές καταστροφές, οι οποίες αυξάνονται σε συχνότητα και ένταση, δεν επηρεάζουν εξίσου όλες τις κοινότητες, με τις κοινότητες έγχρωμων και τις νησιωτικές χώρες να αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο βάρος της κλιματικής αλλαγής», είπε η τραγουδίστρια, η οποία είναι από τις νήσους Μπαρμπέιντος στην ανατολική Καραϊβική.

Η Rihanna σημείωσε ότι η ανισότητα είναι ο λόγος που το ίδρυμά της, Clara Lionel Foundation, το οποίο φέρει τα ονόματα του παππού και της γιαγιάς της δίνει προτεραιότητα τόσο στην κλιματική ανθεκτικότητα όσο και στο έργο της κλιματικής δικαιοσύνης.

Η οικονομική ενίσχυση υλοποιείται σε συνεργασία με τη φιλανθρωπική πρωτοβουλία #StartSmall του συνιδρυτή του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ και οι οργανώσεις που επωφελούνται δραστηριοποιούνται σε θέματα γυναικών, LGBT και μαύρων και ιθαγενών ηγετών, σε κοινότητες τους διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ