ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Village Roadshow και Warner: Αντιμέτωπες στα δικαστήρια για το «The Matrix Resurrections»

Village Roadshow και Warner: Αντιμέτωπες στα δικαστήρια για το «The Matrix Resurrections»

Η απόφαση πολλών από τα μεγάλα στούντιο να κυκλοφορούν τις ταινίες τους ταυτόχρονα στις αίθουσες και στις πλατφόρμες, έχει προκαλέσει σειρά αντιδράσεων, που πλέον παίρνουν καταστροφική μορφή για την κινηματογραφική βιομηχανία.

Η Village Roadshow μηνύει τώρα τη Warner για την απόφασή της να κυκλοφορήσει τις ταινίες της ταυτόχρονα στις αίθουσες και στο HBO Max και αφορμή αποτέλεσε το «The Matrix Resurrections».

Πρώτη που κίνησε το θέμα ήταν η Σκάρλετ Τζοχάνσον η οποία κατέθεσε μήνυση εναντίον της Disney για τη διαχείριση που έκανε η δεύτερη μετά την κυκλοφορία της ταινίας «Black Widow».

Σύμφωνα με το Variety η Village Roadshow κατέθεσε μήνυση εναντίον της Warner για τη στρατηγική που ακολούθησε για την κυκλοφορία της ταινίας «The Matrix Resurrections».

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, η Warner οδήγησε στην ολική καταστροφή της ταινίας στο box office κυκλοφορώντας τη ταυτόχρονα και στο HBO Max και στοιχίζοντας έτσι στη Village Roadshow εκατομμύρια.

Το στούντιο ισχυρίζεται ότι το τα χαμηλά έσοδα στο box office σκοτώσε το franchise και πιθανότατα θα αποτρέψει μελλοντικές συνέχειες, αν και η σκηνοθέτης Λάνα Γουατσόφσκι είχε δηλώσει ήδη ότι δεν θα κάνει άλλη ταινία.

«Η στρατηγική της Warner όχι μόνο εξασφάλισε ότι το “The Matrix Resurrections” θα ήταν μια αποτυχία στο box office, αλλά προκάλεσε και σοβαρή ζημιά σε ολόκληρο το franchise του “Matrix”. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα πολύ χαμηλά έσοδα στο box office από το “The Matrix Resurrections” μειώνουν την αξία του franchise, καθώς η έλλειψη κερδοφόρων εσόδων από μια ταινίας γενικά εμποδίζει τα στούντιο να επενδύσουν σε συνέχειες και παράγωγες ταινιών βραχυπρόθεσμα», αναφέρει η μήνυση.

Η Warner απάντησε ότι «αυτή είναι μια επιπόλαιη προσπάθεια της Village Roadshow να αποφύγει, όπως τους δεσμεύει το συμβόλαιο, να συμμετάσχει στη διαιτησία που ξεκινήσαμε εναντίον τηε την περασμένη εβδομάδα. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι αυτή η υπόθεση θα λήξει υπέρ μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ