ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το ανέκδοτο φιλμ των Beatles που δεν ήξερες ότι υπάρχει μας ταξιδεύει στην αφέλεια του 1965

Το ανέκδοτο φιλμ των Beatles που δεν ήξερες ότι υπάρχει μας ταξιδεύει στην αφέλεια του 1965

Ένα σπάνιο, μεγάλο δώρο για τους fan των Σκαθαριών έδωσε στη δημοσιότητα το Εθνικό Κέντρο Κινηματογράφου της Αυστραλίας (National Film and Sound Archive of Australia).

Το διάρκειας 49 δευτερολέπτων φιλμ από τα παρασκήνια της περιοδείας των Beatles στην Αυστραλία καταγράφει τις στιγμές των Τζορτζ Χάρισον, Πολ ΜακΚάρτνεϊ, Τζον Λένον και Ρίνγκο Σταρ λίγο πριν την εμφάνιση τους την 1η Νοεμβρίου του 1965 στην τηλεόραση της χώρας.

Γυρισμένο με μια μηχανή 8 mm που ανήκε στην χορεύτρια και make-up artist από την Αυστραλία Dawn Swane που τότε εργαζόταν για το κανάλι Granada TV του Μάντσεστερ το φιλμ είναι μια φρέσκια ματιά στους νέους που όρισαν τη μουσική βιομηχανία του 20ου αιώνα.

dAwn

"Ήμασταν στα καμαρίνια και πίναμε σαμπάνια" λέει η 83χρονη σήμερα Swane.

"Και εκεί που καθόμασταν, δεν θυμάμαι ποιός είχε την πρωτοβουλία, ίσως ήταν ο Τζον, ίσως ο Ρίνγκο, όπως και να έχει πήραν την κάμερα μέσα από τα χέρια μου λέγοντας. Πρέπει να σε μάθουμε να τη χρησιμοποιείς σωστά. Και κάπως έτσι άρχισαν να παίζουν μαζί της. Ήταν υπέρoχα πλάσματα. Πραγματικά ήταν υπέροχοι όλοι τους" καταλήγει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ