ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Death On The Nile»: Λίβανος και Κουβέιτ απαγορεύουν την ταινία λόγω της Γκαλ Γκαντότ

«Death On The Nile»: Λίβανος και Κουβέιτ απαγορεύουν την ταινία λόγω της Γκαλ Γκαντότ

Η ταινία του Κένεθ Μπράνα «Death On The Nile» (Θάνατος στον Νείλο), με πρωταγωνιστή τον ίδιο στο ρόλο του εμβληματικού ντετέκτιβ της Αγκάθα Κρίστι Ηρακλή Πουαρώ εξελίσσεται σε παγκόσμια εμπορική επιτυχία, αλλά δεν θα προβληθεί στο Λίβανο και στο Κουβέιτ.

Η ταινία στην οποία μαζί με τον Μπράνα πρωταγωνιστούν οι Τομ Μπέιτμαν, Ανέτ Μπένινγκ και Ράσελ Μπραντ, απαγορεύτηκε στις δύο χώρες λόγω της συμμετοχής σε αυτήν της Ισραηλινής ηθοποιού, Γκαλ Γκαντότ.

Πριν γίνει ηθοποιός και μοντέλο, η Γκαλ Γκαντότ υπηρέτησε υποχρεωτικά δύο χρόνια στον ισραηλινό στρατό.

Η Γκαλ Γκαντότ την εποχή που υπηρέτησε στο στρατό του Ισραήλ @Twitter

Στις δύο χώρες, οι οποίες είναι συχνά σε πολεμικές συγκρούσεις με το Ισραήλ δεν θα προβληθεί καμία από τις ταινίες, στις οποίες συμμετέχει η ηθοποιός.

Σύμφωνα με το Deadline, η ταινία «Death On The Nile» θα προβληθεί σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής και του Αραβικού Κόλπου.

Η Γκαλ Γκαντότ έχει εκφράσει ανοιχτά την υποστήριξή της στη χώρα της και αναγκάστηκε να απενεργοποιήσει τα σχόλια στο Twitter το 2021, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε ένα tweet της σχετικά με τη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς.

Η ταινία «Death On The Nile» είναι μια από τις τελευταίες ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστεί ο Άρμι Χάμερ μετά τις κατηγορίες σε βάρος του για σεξουαλική επίθεση, καθώς τα γυρίσματα είχαν ήδη πραγματοποιηθεί όταν έγιναν οι καταγγελίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ