ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Λίντα Εβαντζελίστα αποκαλύπτεται και αποκαλύπτει: «Παραμορφώθηκα, αλλά δεν θα κρύβομαι πια»

Η Λίντα Εβαντζελίστα αποκαλύπτεται και αποκαλύπτει: «Παραμορφώθηκα, αλλά δεν θα κρύβομαι πια»
Instagram

Η ιστορία της Λίντα Εβαντζελίστα είναι εν πολλοίς γνωστή. Υπήρξε ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα στη δεκαετία του '90, έχοντας πει τη γνωστή φράση «δεν σηκώνομαι από το κρεβάτι μου για λιγότερα από 10.000 δολάρια», αλλά μια σειρά από αισθητικές επεμβάσεις την έκαναν να κρύβεται από τον κόσμο τα τελευταία πέντε χρόνια.

Κι αυτό, διότι συνεπεία των επεμβάσεων αυτών, το σώμα της παραμορφώθηκε, καθώς η ίδια παρουσίασε ένα σπάνιο σύνδρομο. Η Εβαντζελίστα έχει μιλήσει ξανά για την περιπέτειά της, αρνιόταν όμως να εμφανίσει τα σημάδια της παραμόρφωσης.

Τώρα, αποφάσισε, όπως λέει η ίδια «να σταματήσει να κρύβεται».

Η 56χρονη Εβαντζελίστα αποφάσισε πριν από επτά χρόνια να υποβληθεί σε μια σειρά από συνεδρίες CoolSculpting. Πρόκειται για μια μη επεμβατική μέθοδο, εναλλακτική της λιποαναρρόφησης, η οποία είναι εγκεκριμένη από τον FDA. Η Καναδή έκανε επτά συνεδρίες CoolSculpting σε ιατρείο δερματολόγου από τον Αύγουστο του 2015 έως τον Φεβρουάριο του 2016.

Στη δική της περίπτωση, όμως, τα πράγματα δεν πήγαν καλά και το σώμα της, αλλά και το πρόσωπό της, παραμορφώθηκε.

Η ίδια έχει καταθέσει αγωγή εναντίον της Zeltiq Aesthetics Inc. της εταιρείας που πατεντάρησε το CoolSculpting, ζητώντας 50 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση, αφου όπως λέει, από τότε που έκανε τις συνεδρίες, δεν μπορεί πλέον να εργαστεί.

Η Εβαντζελίστα έδωσε συνέντευξη και φωτογραφήθηκε για το πρόσφατο τεύχος του περιοδικού PEOPLE, όπου και αποκάλυψε για πρώτη φορά τα σημάδια που άφησε στο σώμα της η παραμόρφωση.

Η νομική διαμάχη με την εταιρεία

Περίπου τρεις μήνες μετά τις συνεδρίες, η Εβαντζελίστα παρατήρησε εξογκώματα στο πηγούνι, τους μηρούς και το μπούστο της. Οι ίδιες περιοχές που ήθελε να συρρικνωθούν ξαφνικά μεγάλωναν. Και σκλήρυναν, ενώ στη συνέχεια, μούδιασαν.

«Προσπάθησα να το διορθώσω μόνη μου, πιστεύοντας ότι έκανα κάτι λάθος», λέει. Άρχισε να κάνει δίαιτα και να γυμνάζεται περισσότερο. «Έφτασα στο σημείο να μην τρώω καθόλου. Νόμιζα ότι έχανα το μυαλό μου».

Τον Ιούνιο του 2016 πήγε στον γιατρό της, ο οποίος διέγνωσε παράδοξη υπερπλασία του λίπους (PAH). «Μου είπε ότι καμία δίαιτα και καμία άσκηση δεν πρόκειται να το διορθώσει». Η Εβαντζελίστα ήταν πράγματι πολύ άτυχη: Το σύνδρομο παρουσιάζεται στο 1% των ανθρώπων που υποβάλλονται στη συγκεκριμένη μέθοδο. Στη δική τους περίπτωση, το λίπος αντί να μειώνεται, διογκώνεται.

https://www.instagram.com/p/CaDMK_RJx3-

Η Zeltiq προσφέρθηκε να βοηθήσει την Εβανζελίστα να διορθώσει το πρόβλημα και να πληρώσει για για λιποαναρρόφηση με χειρουργό της επιλογής της εταιρείας. Η ίδια λέει ότι «την παραμονή της λιποαναρρόφησης, ενημερώθηκε ότι η Zeltiq θα κάλυπτε τα έξοδα μόνο εάν υπέγραφε συμφωνία εμπιστευτικότητας». Αρνήθηκε και έκανε μόνη της την πρώτη από τις δύο επεμβάσεις λιποαναρρόφησης τον Ιούνιο του 2016.

Μετά τη χειρουργική επέμβαση έπρεπε να φορέσει ρούχα συμπίεσης, ζώνες και έναν ιμάντα για το πηγούνι για οκτώ εβδομάδες. Διαφορετικά, «η PAH θα μπορούσε να επανέλθει». Κάτι που, όμως, συνέβη, ακόμη και μετά από μια δεύτερη λιποαναρρόφηση τον Ιούλιο του 2017.

«Δεν κοιτάζομαι στον καθρέπτη»

Η Εβαντζελίστα περιγράφει πωώ τα εξογκώματα, αν δεν προσέξει και αν υπάρξει τριβή με τα ρούχα της, αιμορραγούν. «Δεν κοιτάζομαι στον καθρέπτη. Δεν μου μοιάζω», λέει.

«Δεν αναγνωρίζω τον εαυτό μου σωματικά, αλλά δεν με αναγνωρίζω πια ούτε ως άτομο. Αυτή η Λίντα, το σούπερ μόντελ, έχει κατά κάποιον τρόπο χαθεί».

Ο λόγος που αποφάσισε να μιλήσει, είναι τόσο για τον εαυτό της όσο και για τους άλλους: «Ελπίζω να μπορέσω να βγάλω από πάνω μου μέρος της ντροπής και να βοηθήσω άλλους ανθρώπους που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με εμένα», λέει. «Αυτός είναι ο στόχος μου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ