ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

5 πράγματα για την υποψήφια κληρονόμο της αμύθητης περιουσίας του Prince, Τyka Nelson

5 πράγματα για την υποψήφια κληρονόμο της αμύθητης περιουσίας του Prince, Τyka Nelson
Facebook/ Tyka Nelson

Στον απόηχο της απρόσμενης απώλειας του Πρίγκιπα της R&B και τόσων άλλων μουσικών genre στις 21 Απριλίου, ένα πρόσωπο απασχολεί τα media από το πουθενά. Η αδελφή του Prince, Tyka Nelson, που όπως φαίνεται θα είναι και ένα από τα πρόσωπα που θα διεκδικήσει νόμιμα την τεράστια περιουσία που το Σύμβολο άφησε πίσω του.

Η 55χρονη Tyka που αιτήθηκε σε δικαστήριο της Μινεάπολης να οριστεί διαχειριστής της περιουσίας καθώς σύμφωνα με την ίδια ο μουσικός δεν άφησε διαθήση είναι και η στενότερη εξ αίματος συγγενής του άντρα που άφησε την τελευταία του πνοή στα 57 του χρόνια την προηγούμενη Πέμπτη.

Για τη Nelson η ανάγκη να οριστεί διαχειριστής της περιουσίας που υπολογίζεται κάπου ανάμεσα σε 300 (σύμφωνα με το CNN Money) με 800 εκατομμύρια δολάρια (σύμφωνα με το Yahoo) -μια απόκλιση τεράστια που όμως δικαιολογείται καθώς ήδη τα έσοδα από τα πνευματικά δικαιώματα πολλαπλασιάζονται με τα τραγούδια και τα album του Prince να έχουν γραπωθεί στην κορυφή των charts μετά την απώλεια του- είναι επιτακτική.

Αυτά είναι πέντε πράγματα για τη γυναίκα που ίσως ξυπνήσει πολύ πιο πλούσια από κάθε όνειρο της στους επόμενους μήνες.

1. Είναι παντρεμένη και έχει έξι παιδιά

Η Tyka είναι παντρεμένη με τον Maurice Phillips. Το ζευγάρι έχει έξι παιδιά. Τρία κορίτσια, τις Danielle Phillips, Crystal Phillips και Chelsea Phillips και τρία αγόρια, τους Rachard Phillips, Sir Montece Laeil και President LenNard Nelson.

2. Έχει ξεπεράσει τον εθισμό στα ναρκωτικά και έχει ξεφύγει από τα κυκλώματα πορνείας

Η Tyka αγωνίστηκε και κατάφερε με τη βοήθεια του αδελφού της το 2000 να ξεπεράσει τον εθισμό της στο κρακ και να ξεφύγει από τα κυκλώματα μαστρoπείας όπου και είχε μπλέξει για να ταίσει τα παιδιά της. "Ήμουν μια ανύπνατρη μητέρα και τα παιδιά μου ήταν μωρά και πεινούσαν" έχει εξομολογηθεί η ίδια σε συνέντευξη της στις 23 Σεπτεμβρίου 2003. "Πούλησα το σώμα μου για φαγητό και πάνες. Έβαλα ενέχυρο το αμάξι που μου είχε αγοράσει ο αδελφός μου και πούλαγα ό,τι έβρισκα μέσα στο σπίτι για να πάρω τις δόσεις μου" συμπλήρωσε. Ο Prince πλήρωσε την κλινική αποτοξίνωσης της αδελφής του στις αρχές της νέας χιλιετίας. Από το 2008 είναι καθαρή.

3. Είναι μια μουσικός η ίδια

Συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση (άλλωστε ήταν και οι δύο πρόγονοι τους, John L. Nelson και Mattie Shaw, μουσικοί της τζαζ) η Tyka είναι μουσικός σαν τον αδελφό της. Σύμφωνα με συνέντευξη της του 2008 στην ιστοσελίδα City Pages, έκανε την πρώτη της σύνθεση σε ηλικία 10 ετών ωστόσο δεν συνεργάστηκε ποτέ με τον αδελφό της. Έχει κυκλοφορήσει έξι άλμπουμ και παίζει τέσσερα όργανα (πιάνο, κιθάρα, μπάσο, και κλαρινέτο).

1280x1280

4. Δεν είχε πάντα την καλύτερη σχέση με τον Prince

"Ήμουν το υπέρβαρο παιδί που δεν είχε φίλους. Με κορόιδευαν όλοι, με έλεγαν χοντρή, άσχημη και ηλίθια" έχει πει στην ίδια συνέντευξη ενώ μίλησε και για τη σχέση της με τον αδελφό της που ήταν τεταμένη. "Ο αδελφός μου απλά με θεωρούσε τρελή" έχει πει. "Τον αγαπώ, αλλά δεν είμαι παιχνιδάκι του να με πετάει έξω από τη ζωή του όποτε θέλει" συμπλήρωσε.

5. Έχει πέντε ακόμη ετεροθαλή αδέλφια

Πριν ο πατέρας του Prince και της Tyka παντρευτεί τη μητέρα τους, Mattie, είχε αποκτήσει τρεις κόρες και δύο γιους με τη Vivian Nelson, τους Lorna Nelson, Norrine Nelson, Sharon Nelson, Duane Nelson και τον John R. Nelson. Μετά το διαζύγιό τους η μητέρα τους Mattie παντρεύτηκε ξανά και απέκτησε δύο γιους, τους Omarr και Alfred. Σήμερα ζουν πέντε από τα εφτά αδέλφια που ίσως διεκδικήσουν κομμάτι της αμύθητης περιουσίας που αναμένεται να διχάσει τη δυναστεία για τους επόμενους μήνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ