ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Όταν ο Τομ Χάρντι «σκοτωνόταν» με τη Σαρλίζ Θερόν στα γυρίσματα του Mad Max - Η διαρκής κόντρα

Όταν ο Τομ Χάρντι «σκοτωνόταν» με τη Σαρλίζ Θερόν στα γυρίσματα του Mad Max - Η διαρκής κόντρα

Η ταινία του Τζορτζ Μίλερ με τίτλο «Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής», ίσως τελικά να ήταν ακριβώς αυτό. Μια ατελείωτη οργή ανάμεσα στους δύο βασικούς πρωταγωνιστές της, τη Σαρλίζ Θερόν και τον Τομ Χάρντι.

Ο δημοσιογράφος και αρθρογράφος των New York Times Πολ Μπιουκάναν έγραψε ένα ολόκληρο βιβλίο για τα γυρίσματα της ταινίας, το «Blood, Sweat & Chrome: The Wild & True Story of Mad Max: Fury Road» και όπως μαρτυρά ο τίτλος του, η ταινία του Μίλερ μπορεί να ήταν καταπληκτική ως προς το αποτέλεσμα, όμως κανείς δεν πέρασε ωραία στα γυρίσματά της.

Οι συντελεστές αποδίδουν την απίστευτη ένταση κατά κύριο λόγο στην αντιεπαγγελματική συμπεριφορά του Τομ Χάρντι. Ο ηθοποιός, όπως λένε πολλές μαρτυρίες, έφτανε πάντα αργά στο πλατό, ίσως και σκόπιμα για να οδηγήσει τη Θερόν, που ήταν πάντα σχολαστικά προετοιμασμένη και στην ώρα της, στα άκρα.

Ένας οπερατέρ περιγράφει μια χαρακτηριστική σκηνή:

«Είναι έντεκα η ώρα. Κάθεται εκεί με το μακιγιάζ της και τη στολή της τρεις ώρες τώρα. Μόλις τον βλέπει να έρχεται, αρχίζει να τον βρίζει λέγοντας: "Πρόστιμο στο μαλάκα, εκατό χιλιάδες δολάρια για κάθε λεπτό που κρατάει σε αναμονή το συνεργείο. Πόσο ασεβής είσαι!" Είχε δίκιο. Κι εκείνος την πλησιάζει και της λέει: “Τι μου είπες μόλις τώρα;” Ήταν πολύ επιθετικός».

Ένας βοηθός οπερατέρ θυμάται ότι «είτε αυτό ήταν κάποιο είδος παιχνιδιού εξουσίας ή όχι, δεν ξέρω, αλλά φαινόταν εσκεμμένα προκλητικό. Αν με ρωτάτε, κατά κάποιον τρόπο ήξερε ότι αυτό που έκανε θύμωνε πραγματικά τη Σαρλίζ, επειδή εκείνη είναι επαγγελματίας και εμφανίζονταν πολύ νωρίς στο σετ».

Η ίδια η Θερόν λέει στον Μπιουκάναν: «Έφτασε σε ένα σημείο εκτός ελέγχου. Και υπήρχε μια αίσθηση ότι ίσως το να στείλουν μια γυναίκα παραγωγό στο σετ, εκείνη θα μπορούσε ίσως να εξισορροπήσει μερικά από αυτά τα προβλήματα επειδή δεν ένιωθα ασφαλής».

Όταν υποχωρούν οι θηριώδεις εγωισμοί των σταρ

«Είτε τσακωνόμασταν, είτε ρίχναμε παγωμένα βλέμματα ο ένας τον άλλον. Δεν ξέρω ποιο είναι χειρότερο. Κι αυτό έπρεπε να το αντιμετωπίσουν όλοι οι άνθρωποι του συνεργείου. Ήταν φρικτό. Δεν έπρεπε να το είχαμε κάνει αυτό. Επρεπε να είμαστε καλύτεροι. Μπορούσα να το αντέξω», είπε η ηθοποιός, κάνοντας κι εκείνη την αυτοκριτική της.

«Κοιτάζοντας πίσω, δεδομένου του τι συνέβη ανάμεσα σε μένα και τον Τομ, θα ήταν έξυπνο για εμάς να φέρουμε μια γυναίκα παραγωγό. Όμως, ο Τζορτζ δεν ήθελε να ανακατευτεί κανείς με το όραμά του. Δεν ήθελε καμία παρέμβαση και υπήρξαν αρκετές εβδομάδες σε εκείνη την ταινία όπου δεν ήξερα τι θα γινόταν στο μέλλον, και αυτό δεν είναι ωραίο να το νιώθεις όταν είσαι στη δουλειά σου. Ήταν λίγο σαν να περπατούσα πάνω σε λεπτό πάγο», καταλήγει η Θερόν.

Ο ίδιος ο Χάρντι απολογείται σήμερα για τη συμπεριφορά του στο σετ, αναγνωρίζοντας τις ευθύνες του.

«Ήμουν απαράδεκτος για πολλούς λόγους. Η πίεση και στους δύο μας ήταν συντριπτική κατά καιρούς. Αυτό που χρειαζόταν ήταν να είμαι πιο συνεργάσιμος. Δεν ήμουν κι αυτό είναι μια πραγματικότητα. Σκέφτομαι ότι τώρα που είμαι μεγαλύτερος και πιο άσχημος, θα μπορούσα να ανταποκριθώ πολύ καλύτερα σε αυτήν την περίσταση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ