ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Σον Πεν περπάτησε χιλιόμετρα μέχρι τα σύνορα της Πολωνίας για να φύγει από την Ουκρανία

Ο Σον Πεν περπάτησε χιλιόμετρα μέχρι τα σύνορα της Πολωνίας για να φύγει από την Ουκρανία
Η φωτογραφία που ανέβασε ο ηθοποιός και τον δείχνει να περπατά ανάμεσα σε αυτοκίνητα στην Ουκρανία Twitter

Ο Σον Πεν αναγκάστηκε, όπως είπε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Twitter, να περπατήσει χιλιόμετρα μέχρι τα σύνορα με την Πολωνία, προκειμένου να φύγει από Ουκρανία στην οποία βρισκόταν για γυρίσματα.

Ο ηθοποιός, ακτιβιστής και σκηνοθέτης ήταν στα μέσα στων γυρισμάτων ενός ντοκιμαντέρ όταν έγινε η ρωσική εισβολή. Ο Πεν ανέβασε μια φωτογραφία στην οποία φαίνεται ο ίδιος να περπατάει με τη βαλίτσα του σε ένα δρόμο ανάμεσα σε πολλά αυτοκίνητα.

«Εγώ και δύο συνεργάτες μου περπατήσαμε για μίλια μέχρι τα πολωνικά σύνορα αφού αναγκαστήκαμε να εγκαταλείψουμε το αυτοκίνητό μας στην άκρη του δρομου», έγραψε.

«Σχεδόν σε όλα τα αυτοκίνητα που βλέπετε στη φωτογραφία βρίσκονται μόνο γυναίκες και παιδιά», συνέχισε ο Πεν. «Οι περισσότεροι δεν έχουν μαζί τους αποσκευές, το αυτοκίνητό τους είναι το μόνο πράγμα με αξία που έχουν».

«Έχει κάνει ήδη ένα βάρβαρο λάθος να πάρει ζωές και να ραγίσει καρδιές, αλλά αν δεν υποχωρίσει, νομίζω ότι ο κ. Πούτιν θα έχει κάνει ένα από τα χειρότερα λάθη της ανθρωπότητας. Ο Πρόεδρος Ζελένσκι και ο λαός της Ουκρανίας είναι ιστορικά σύμβολα κουράγιου και αρχών. Η Ουκρανία είναι στην αιχμή του δόρατος, επειδή εναγκαλίασε τα δημοκρατικά ιδεώδη. Αν την αφήσουμε να πολεμήσει μόνη της, η καρδιά της Αμερικής θα έχει χαθεί».

Ένας εκπρόσωπος του Πεν επιβεβαίωσε στο CNNi ότι ο ηθοποιός έφυγε από την Ουκρανία, αλλά δεν έκανε κανένα άλλο σχόλιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ