ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Θάνατος Prince: Συνέχεια σεναρίων για τα αίτια θανάτου του πρίγκιπα

Θάνατος Prince:  Συνέχεια σεναρίων για τα αίτια θανάτου του πρίγκιπα
Ο Prince σε στιγμιότυπο από συναυλία του στην Αγγλία (φωτογραφία αρχείου) REUTERS/Olivia Harris/File Photo

Μία εβδομάδα μετά τον θάνατό του, ο Prince εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, καθώς ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί τι ήταν αυτό που προκάλεσε τον θάνατό του.

Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, με πιο πρόσφατα αυτά που κάνουν λόγο για χρήση οπιούχων παυσίπονων, αλλά και ότι έπασχε από AIDS.

Σύμφωνα με το CNN international, οι αρχές που ερευνούν τα αίτια θανάτου του διάσημου τραγουδιστή, εντόπισαν στο σπίτι του οπιούχα φαρμακευτικά σκευάσματα. Πρόκειται για συνταγογραφούμενα παυσίπονα, στα οποία μπορεί να έχει πρόσβαση οποιοσδήποτε, αρκεί να έχει την απαραίτητη συνταγή από γιατρό.

Οι αρχές συνδέουν τα συγκεκριμένα χάπια με ένα περιστατικό που συνέβη περίπου μία εβδομάδα πριν τον θάνατο του Prince και συγκεκριμένα την εσπευσμένη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Ο διάσημος τραγουδιστής αισθάνθηκε αδιαθεσία ενώ βρισκόταν στο αεροπλάνο, το οποίο προσγειώθηκε εκτάκτως στο Ιλινόις, προκειμένου να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Μάλιστα στην επικοινωνία του με τον πύργο ελέγχου, ο πιλότος ανέφερε πως ο επιβάτης είχε χάσει τις αισθήσεις του. Στο νοσοκομείο ο Prince ακολούθησε αγωγή για υπερβολική χρήση παυσίπονων.

Το δεύτερο σενάριο, δημοσιεύεται στο National Enquirer και αναφέρει ότι ο 57χρονος σταρ είχε διαγνωσθεί με AIDS έξι μήνες πριν τον θάνατό του και μάλιστα είχε αρνηθεί τη θεραπεία, πιστεύοντας πως θα μπορούσε να θεραπευθεί με την προσευχή. Υπενθυμίζεται ότι ο Prince ήταν μάρτυρας του Ιεχωβά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Prince είχε διαγνωστεί με τον ιό HIV τη δεκαετία του 1990, αλλά εξελίχθηκε σε AIDS στο τέλος του περασμένου έτους. Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται λόγος για τον εθισμό του στα οπιούχα φάρμακα, τα οποία έπαιρνε για να αντιμετωπίσει τον πόνο από τον οποίο υπέφερε τους τελευταίους μήνες της ζωής του.

Πάντως φίλος του δημοφιλούς καλλιτέχνη έσπευσε να διαψεύσει δημοσιεύματα που υποδήλωναν ότι ο Prince βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών όταν βρέθηκε νεκρός.

«Φως» στο ποια είναι η ακριβής αιτία θανάτου του διάσημου τραγουδιστή θα ρίξουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας αλλά και των τοξικολογικών εξετάσεων, κάτι που ενδεχομένως να καθυστερήσει μερικές εβδομάδες.

Διαβάστε επίσης

Prince: Το τελευταίο αντίο στον μοναχικό πρίγκιπα της pop

Prince: O επαναστάτης της μουσικής βιομηχανίας

RIP Prince: 16 πράγματα για τον ευφυή πρίγκιπα της μουσικής

Επτά τραγούδια που δεν ήξερες πως έγραψε ο Prince

Βίντεο ντοκουμέντο: Μέσα στο «παλάτι» του Prince

RIP Prince: 16 πράγματα για τον ευφυή πρίγκιπα της μουσικής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ