ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Τζέσικα Τσαστέιν δεν είναι η Χιονάτη του παραμυθιού

Η Τζέσικα Τσαστέιν δεν είναι η Χιονάτη του παραμυθιού

Με το σίκουελ της Χιονάτης στους κινηματογράφους και το λαμπρό cast να θέλει να μας αποπλανήσει στις σκοτεινές αίθουσες έχουμε κίνητρο να γίνουμε θύματα της γοητείας μιας γυναίκας που έχει περάσει πολλά και καταθέτει ακόμη περισσότερα στη μεγάλη οθόνη.

Η Τζέσικα Τσαστέιν είναι η Σάρα του Κυνηγού αλλά κυρίως είναι η κόκκινη γυναίκα που μέσα σε μία πενταετία κατάφερε να γίνει από μια άγνωστη με ελάχιστες τηλεοπτικές εμφανίσεις, σε μια σταρ που κάθε σκηνοθέτης θέλει να καθοδηγήσει.

Αν και οι κριτικές μιλάνε για μια “άοσμη απόπειρα μεταφοράς παραμυθιού στη μεγάλη οθόνη” η Τσαστέιν δεν μετανιώνει για τίποτα. Άλλωστε είναι η σταρ που έχει καταφέρει να καθιερωθεί ακόμη και εάν το 2010 κανένας δεν γνώριζε την ύπαρξη της.

Φωτογραφημένη για το τεύχος με θεματική The Secrets Issue του Flaunt η Τσαστέιν δεν μίλησε για το δράμα της ζωής της που την έκανε δυνατή. "Δεν έχω καθόλου καλή σχέση με τα μυστικά. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι που γίνεται στη ζωή μου που να μην το έχω συζητήσει με κάποιον. Οταν περνάω κάτι, πάντα το μοιράζομαι" λέει στη συνέντευξη. "Είναι σαν την υποκριτική. Αυτή είναι ακόμη μια στιγμή που δεν υπάρχει δίχτυ ασφαλείας. Νομίζω πως η κάμερα σε φέρνει σε επαφή με την ψυχή σου. Αν ανοίξεις τη βαλβίδα, έχεις μια δυνατή και πολύ έντονη σχέση με τους θεατές".

Αυτά είναι όλα όσα αξίζει γνωρίζουμε για μια μοιραία γυναίκα που η μοίρα τη σημάδεψε

Jessica Chastain Flaunt Magazine 2016 Cover Photoshoot06

Η Τσαστέιν εμφανίστηκε το 2011 με ορμή. Παίζοντας όχι σε μια, ούτε καν τρεις αλλά εφτά κινηματογραφικές παραγωγές σε ένα 12μηνο (ανάμεσα τους το Δέντρο της Ζωής, το στοιχειωμένο Take Shelter και οι Υπηρέτριες). Σήμερα μετράει περισσότερες από 22 ταινίες στο ενεργητικό της.

Ο Άγγλος Ασθενής είναι η αγαπημένη της ταινία όλων των εποχών. Το γιουκαλίλι είναι το αγαπημένο της μουσικό όργανο. Ο Σαίξπηρ ο αγαπημένος της δραματουργός.

Αν και ο ατζέντης της δεν πίστευε στην ταινία Zero Dark Thirty, η κοκκινομάλλα δεν είχε κανένα πρόβλημα να τον παρακάμψει και να επικοινωνήσει με τη δυναμική σκηνοθέτιδα Κάθριν Μπίγκελοου για να γίνει η πρωταγωνίστρια που όλοι ήθελαν.

Αρνείται να διαβάσει οποιαδήποτε κριτική. Ακόμη και αυτές που εξαίρουν τις ικανότητες της. Σύμφωνα με την ίδια “εάν δίνεις σημασία στα καλά λόγια θα αρχίσεις να δίνεις σημασία και στα κακοπροαίρετα σχόλια. Αυτό δεν θέλω να το κάνω στον εαυτό μου”.

Tα χρήματα δεν είναι κίνητρο για να την κάνουν να πει ναι σε μια παραγωγή. Αξιολογώντας τους συνεργάτες και το σενάριο, η Τσαστέιν έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές ανεξάρτητες παραγωγές, ένα παράδειγμα που πολλοί συνάδελφοι της δεν ακολουθούν.

Η 39χρονη ηθοποιός δεν πρόκειται να βγει ραντεβού με κανέναν συνάδελφο της. “H ιδιωτικότητα μου είναι πολύτιμη για να τη θυσιάσω στα tabloids” είπε.

Η Καλιφορνέζα από το Σακραμέντο είναι ένα αμάλγαμα καταγωγών. Στο αίμα της κυλάνε ρίζες από (βαθιά αναπνοή): Αγγλία, Γαλλία, Σκοτία, Ιρλανδία, ολλανδία, Ισπανία, Γερμανία, αλλά κυρίως, Ελλάδα από τον βιολογικό της πατέρα που οι φήμες θέλουν να είναι και μια πληγή της ζωή της. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, όταν ο πατέρας της πέθανε, η Τσαστέιν δεν τον συνόδεψε καν στην τελευταία του κατοικία.

Η Τσαστέιν δυσκολεύτηκε να αποφοιτήσει από το σχολείο. Η φημολογούμενη δύσκολη εφηβεία της και οι απουσίες από το σχολείο ήταν αφορμή για να γίνουν οι ημέρες της ανωνυμίας της μια κόλαση. Η ίδια έχει πει ότι έκανε κοπάνες για να διαβάζει θεατρικά έργα κάτι που επιβεβαιώνεται από όσους την έχουν δει να ερμηνεύει Τσέχοφ στις μέρες πριν την μεγάλη δημοσιότητα.

Η ζωή της άλλαξε το 2003. Όταν η αδελφή της αυτοκτόνησε χάνοντας τη μάχη με την κατάθλιψη. "Mε άλλαξε. Σε όλα. Δεν με νοιάζει πλέον τι πιστεύουν οι άλλοι για μένα. Ήταν μια εμπειρία που με σημάδεψε" είπε σε συνέντευξη της το Δεκμέβριο του 2014.

“Απέκτησα πλυντήριο μόλις πριν από δύο χρόνια. Ως τότε χρησιμοποιούσα τα αυτόματα laundry με κέρματα των 25 σεντς” έχει πει σε συνέντευξη της το 2013. Με πρότυπα της την Μέριλ Στριπ και προστάτη της τον Ρόμπιν Γουίλιαμς, η Τσαστέιν έχει σήμερα τον Αλ Πατσίνο να την προσέχει αν και είναι μια γυναίκα που δεν φοβάται τις δυσκολίες. “Αναγνωρίζω την αξία των χρημάτων και δεν κάνω αυθόρμητες αγορές -το σκεφτόμουν ένα μήνα για να πάρω laptop πριν από τρία χρόνια” έχει πει

Μυστικοπαθής και οξυδερκής εκ φύσεως η Τσαστέιν πρόσφατα έβαλε τέλος και σε μια φημολογούμενη κόντρα με τη συνάδελφο της Τζένιφερ Λόρενς. Μετά από δημοσίευμα στην ιστοσελίδα ShowbizSpy με τίτλο “Η Τζέσικα Τσαστέιν μισεί την Τζένιφερ Λόρενς” η κόκκινη γυναίκα του Χόλιγουντ έβγαλε μια ανακοίνωση για να την εκτιμήσουμε ακόμη περισσότερο.

“Βρίσκω πολύ θλιβερό το γεγονός πως τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κατασκευάζουν ιστορίες γύρω από γυναίκες που ανταγωνίζονται μεταξύ τους μέσα στη βιομηχανία. Τα γυρίσματα των "Υπηρετριών" ήταν μια από τις πιο απίστευτες εμπειρίες της ζωής μου και όλοι ακόμη με ρωτάνε σχετικά με "μαχαιρώματα στο πλατό". Γιατί θέλουμε να συντηρούμε το μύθο ότι οι γυναίκες είναι ανταγωνιστικές μεταξύ τους;

Νομίζω πως όλες οι ηθοποιοί που έχουν διακριθεί φέτος έδωσαν απίστευτες ερμηνείες. Αλλά το κυριότερο, έδειξαν τι σημαίνει να είσαι γεμάτη από γενναιοδωρία και ευγένεια. Εχω κάνει δύο φωτογραφήσεις στο παρελθόν με την Τζένιφερ Λόρενς και τη βρήκα απίστευτα χαριτωμένη και ένα σπουδαίο ταλέντο. Εχω πει πολλές φορές πόσο υπέροχη είναι η δουλειά της.

Σας παρακαλώ, μην αφήνετε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να συντηρούν το μύθο πως οι γυναίκες δεν είναι υποστηρικτικές η μια στην άλλη. Κάθε φορά που κάποια γυναίκα αναγνωρίζεται για τη δουλειά της, χειροκροτώ. Οσο πιο ιδιοφυής είναι η ερμηνεία της, τόσο περισσότερο το κοινό αναζητά ιστορίες με γυναίκες. Με υποστήριξη και ενθάρρυνση, μπορούμε να εμπνεύσουμε αυτή τη βιομηχανία να φτιάξει ευκαιρίες για τις γυναίκες. Και όπως ξέρουμε όλοι: μια σπουδαία χρονιά γυναικών στο σινεμά, είναι μια σπουδαία χρονιά για το ίδιο το σινεμά”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ