ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το Netflix ξέρει ότι μοιραζόμαστε το password - Και θέλει να το σταματήσει

Το Netflix ξέρει ότι μοιραζόμαστε το password - Και θέλει να το σταματήσει
ΑP Photo

Είναι κοινό μυστικό ότι κάθε συνδρομητής του Netflix μπορεί να μοιράζεται τον προσωπικό του κωδικό με άλλα τέσσερα άτομα. Και βέβαια η πλατφόρμα το ξέρει και ξέρει ότι δεν το κάνουμε μέσα στο σπίτι μας με τα άτομα της οικογένειάς μας μόνο.

Τον τελευταίο καιρό η πλατφόρμα επεξεργάζεται τον τρόπο να συνεχίσουμε να έχουμε τη πρόσβαση σε αυτήν και εκτός του σπιτιού μας, όμως «πληρώνοντας λίγο παραπάνω», που σημαίνει τέλος το τσάμπα μοίρασμα κωδικών.

Στις επόμενες δύο εβδομάδες, το Netflix, θα δοκιμάσει δύο νέες λειτουργείες, στη Χιλή, την Κόστα Ρίκα και το Περού, οι οποίες θα ονομάζονται «Επιπλέον Μέλος» και «Μεταβίβαση Προφίλ».

Με το «Επιπλέον Μέλος», κάθε συνδρομητής θα έχει τη δυνατότητα να προσθέσει έως δύο χρήστες εκτός του σπιτιού του. Αυτά τα επιπλέον μέλη θα πρέπει να πληρώνουν συνδρομή, αλλά πολύ μικρότερη από την κανονική, δηλαδή περίπου 3 δολάρια. Το Netflix δεν θα υπολογίζει τα επιπλέον αυτά μέλη στο σύνολο των συνδρομητών του.

Η «Μεταβίβαση Προφίλ» θα επιτρέπει στους συνδρομητές να μεταφέρουν το πλήρες ιστορικό τους σε ένα νέο λογαριασμό που θα δημιουργήσουν, επί πληρωμή φυσικά.

Το Netflix εξήγησε ότι επέτρεψε να έχει κάθε συνδρομητής πολλαπλούς λογαριασμούς, αλλά μόνο για μέσα στο ίδιο σπίτι, και τελικά αυτό δημιούργησε «σύγχιση»., καθώς οι λογαριασμοί μοιράζονται σε διαφορετικά σπίτια.

Αυτό φυσικά ήταν γνωστό από την αρχή, αλλά η πλατφόρμα έκανε ότι δεν έβλεπε. Τώρα όμως, που έφτασε τα 222 εκατομμύρια συνδρομητές, επεξεργάζεται νέους τρόπους για να εισπράξει περισσότερα χρήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ