ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Σάντρα Μπούλοκ ντρέπεται για μια ταινία στην οποία έπαιξε - Και μάλλον έχει δίκιο

Η Σάντρα Μπούλοκ ντρέπεται για μια ταινία στην οποία έπαιξε - Και μάλλον έχει δίκιο
ΑP Photo

Η Σάντρα Μπούλοκ έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες, όλου του ποιοτικού φάσματος, απόπολύ καλές έως ας πούμε μέτριες. Η ίδια τις υποστηρίζει και τις αγαπάει, όπως λέει, όλες και δεν ντρέπεται για καμία από αυτές. Εκτός από μία.

Και αυτή είναι το «Speed 2: Cruise Control». Η ηθοποιός το είπε μιλώντας στο TooFab για το σίκουελ της πετυχημένης ταινίας «Speed» του Γιάν ντε Μποντ, στην οποία πρωταγωνίστησε μαζί με τον Τζέισον Πάτρικ. Οι δύο τους ήταν ένα ζευγάρι το οποίο προσπαθούσε να σταματήσει ένα κρουαζιερόπλοιο που βρισκόταν σε πορεία σύγκρουσης με ένα πετρελαιοφόρο.

«Υπάρχει μια ταινία για την οποία ντρέπομαι. Ονομάζεται “Speed 2”. Η ταινία αυτή δεν βγάζει κανένα απολύτως νόημα. Ένα αργό καράβι πηγαίνει αργά προς ένα νησί...»

Ο δημοσιογράφος είχε άλλη άποψη και της είπε ότι λάτρεψε την ταινία και ότι για κάποιους θεωρείται cult. Η Μπούλοκ απάντησε: «Είναι κάτι που εύχομαι να μην είχα κάνει και δεν είχα γνωρίσει ποτέ θαυμαστές της ταινίας, εκτός από εσένα. Και δεν είναι cult όταν αρέσει μόνο σε πέντε άτομα. Εσένα και τα άλλα τέσσερα 12χρονα που παρακολουθούσαν το αργό καράβι που πήγαινε προς το μικροσκοπικό νησί».

Το «Speed 2» δεν τα πήγε καθόλου καλά ούτε από κριτικές αλλά ούτε στο box office, κερδίζοντας μόλις 164 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, έχοντας budget 160 εκατομμύρια δολάρια και κερδίζοντας ένα Χρυσό Βατόμουρο για το χειρότερο σίκουελ ή ριμέικ.

Το πρώτο «Speed» κέρδισε 350 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office, ενώ ο συμπρωταγωνιστής της Μπούλοκ, Κιάνου Ριβς, έκανε αυτό που δεν τόλμησε η Σάντρα Μπούλοκ. Απέρριψε το σενάριο του δεύτερου «Speed»:

«Εκείνη την εποχή είπα όχι στο σενάριο. Ήθελα πολύ να δουλέψω ξανά με τη Σάντρα Μπούλοκ, μου άρεσε να παίζω τον Τζακ Τράβεν και μου άρεσε το “Speed”, αλλά ένα υπερωκεάνιο; Δεν είχα τίποτα ενάντια στους καλλιτέχνες που συμμετείχαν, αλλά εκείνη τη στιγμή είχα την αίσθηση ότι δεν ήταν σωστό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ