ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κορωνοϊός: Εστία υπερμετάδοσης του ιού η τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων BAFTA

Κορωνοϊός: Εστία υπερμετάδοσης του ιού η τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων BAFTA
ΑP Photo

Μεγάλη μετάδοση του κορωνοϊού στην τελετή απονομής των βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου - BAFTA Awards νωρίτερα αυτόν τον μήνα, προκάλεσε ανησυχίες ότι ορισμένοι από τους υποψήφιους για Όσκαρ, που ήταν στην εκδήλωση στο Λονδίνο, δεν θα παραστούν στη βραδιά απονομής των Βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, στις 28 Μαρτίου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στις ΗΠΑ, οι συζητήσεις στο πρωινό των υποψηφίων για τα βραβεία του Σωματείου Παραγωγών της Αμερικής το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν σε μεγάλο βαθμό αφιερωμένες στις ανησυχίες ότι η τελετή των BAFTA Awards στο Royal Albert Hall του Λονδίνου στις 13 Μαρτίου ήταν μια εκδήλωση υπερμετάδοσης της Covid-19.

Ένας από τους παρευρισκόμενους, ο οποίος βρέθηκε θετικός στην Covid -19 λίγες ημέρες μετά την τελετή, είπε στο THR: «Φαίνεται ότι το Σαββατοκύριακο μπορεί να ήταν ένα γεγονός υπερμετάδοσης». Ένας άλλος ισχυρίστηκε: «Κυριολεκτικά όλοι με τους οποίους μιλάω αυτή τη στιγμή λένε ότι έχουν προσβληθεί».

Πολλοί από τους παρευρισκόμενους της τελετής ήταν επίσης παρόντες σε πολλά πάρτι της βιομηχανίας της ψυχαγωγίας το Σαββατοκύριακο που δεν διοργανώθηκαν από τη Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου. Ένας μεγάλος αριθμός από τους προσκεκλημένους ταξίδεψε επίσης από άλλες χώρες και πιθανότατα έμεινε σε ξενοδοχεία, έμπαινε σε ταξί και έφαγε σε εστιατόρια.

Ο σκηνοθέτης και παραγωγός της ταινίας «Belfast», Κένεθ Μπράνα και ο πρωταγωνιστής της, Κιαράν Χάιντς ,βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Ο Φιλ Λορντ και ο Κρις Μίλερ, παραγωγοί της υποψήφιας για Όσκαρ κωμωδίας κινουμένων σχεδίων επιστημονικής φαντασίας «The Mitchells vs the Machines», επίσης προσβλήθηκαν από τον ιό, όπως και ομάδα του National Geographic πίσω από το «The Rescue».

Για την είσοδο στην τελετή ήταν απαραίτητο αρνητικό τεστ αντιγόνου, αλλά η χρήση μάσκας δεν ήταν υποχρεωτική.

Οι παρευρισκόμενοι στην τελετή απονομής των Όσκαρ πρέπει να κάνουν δύο τεστ PCR και οι προσκεκλημένοι καλούνται να φορούν μάσκες όλη τη βραδιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ