ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Όσκαρ 2022: Η συγγνώμη και το παρασκήνιο πίσω απ'την γροθιά του Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ επί σκηνής

Όσκαρ 2022: Η συγγνώμη και το παρασκήνιο πίσω απ'την γροθιά του Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ επί σκηνής
Η στιγμή που ο Σμιθ χτυπά επί σκηνής τον κωμικό AP Photo/Chris Pizzello

Μια προσβλητική χειρονομία λόγω ενός αποτυχημένου αστείου σημάδεψε την τελετή των βραβείων των Όσκαρ 2022 με τον Γουίλ Σμιθ πρωταγωνιστή, ο οποίος κατά την ομιλία του ζήτησε συγγνώμη από την Ακαδημία και τους συνυποψηφίους του για τη συμπεριφορά του, όχι όμως από τον κωμικό.

Ο Σμιθ έχασε εντελώς την ψυχραιμία του όταν ο Κρις Ροκ από σκηνής αστειεύτηκε με τα ξυρισμένα μαλλιά της συζύγου του, η οποία πάσχει από αλωπεκία.

Το αστείο που είπε ήταν πως ανυπομονεί να δει την Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ στο sequel του G.I. Jane, μιας ταινίας, όπου η Ντέμι Μουρ εμφανιζόταν επίσης με ξυρισμένο κεφάλι.

Τότε, πήρε φόρα και του έριξε μπουνιά σε ζωντανή παγκόσμια μετάδοση.

Ο ηθοποιός όπως αναφέρει το CNNi, είπε δύο φορές κατά τη διάρκεια του περιστατικού στον κωμικό: «Μην πιάνεις το όνομα της γυναίκας μου στο γ@@@ στόμα σου».

Επικράτησε απόλυτη σιωπή στο κοινό με τον Ροκ να αναφέρει αμήχανα πως: «Αυτή ήταν η μεγαλύτερη βραδιά στην ιστορία της τηλεόρασης».

Μια φορτισμένη ομιλία από τον Γουίλ Σμιθ

Λίγο αργότερα ο Σμιθ κέρδισε -όπως αναμενόταν- το Όσκαρ Α' Αντρικού ρόλου κι ανέβηκε στη σκηνή με τα μάτια όλων καρφωμένα επάνω του.

Η ομιλία του ήταν έντονα φορτισμένη καθώς ο ίδιος έκλαιγε όσο μιλούσε.

Αφού ζήτησε συγγνώμη άρχισε να παραληρεί, λέγοντας ότι έχει έρθει στον κόσμο με ένα συγκεκριμένο σκοπό, να προστατεύει, να αγαπάει και να μοιράζει αυτήν την αγάπη. Είπε ότι αυτό το ρόλο του έδωσε ο Θεός.

Συνέκρινε τον εαυτό του με το ρόλο του, αυτόν του πατέρα των αδελφών Ουίλιαμς και είπε ότι στη δουλειά που κάνει ο κόσμος δεν εκτιμά και δεν σέβεται τους ανθρώπους και τις οικογένειές τους.

«Θέλω να είμαι ένα όχημα αγάπης», σημείωσε ο Σμιθ.

Η κόντρα μεταξύ των δύο ηθοποιών

Σμιθ και Ροκ φαίνεται πως έχουν κόντρα από παλαιότερα και συγκεκριμένα από τα βραβεία Όσαρ του 2016, όπου παρουσίαζε και τότε ο κωμικός.

Η μεταξύ τους αντιπαράθεση φαίνεται πως κορυφώθηκε τώρα. Τότε, όπως αναφέρει πηγή στο περιοδικό People, ο Ροκ είχε βάλει ξανά στο στόχαστρο της Τζάντα Πίνκετ Σμιθ, η οποία δεν ήθελε να παρευρεθεί στα βραβεία καθώς δεν υπήρχαν πολλοί μαύροι ηθοποιοί υποψήφιοι.

Όπως λέει αυτή η πηγή: «Όταν ο Κρις διοργάνωσε τα Όσκαρ το 2016, η Τζάντα τα μποϊκόταρε λόγω του "Oscars So White". Στον μονόλογό του, την κορόιδευε λέγοντας ότι δεν μπορεί να μποϊκοτάρει κάτι στο οποίο δεν ήταν καλεσμένη».

«Ο Γουίλ ήταν ακόμα θυμωμένος γι' αυτό», σημειώνει η ίδια πηγή.

Ο κωμικός είχε αστειευτεί λέγοντας πως το μποϊκοτάζ ήταν λόγω του ότι ο Σμιθ δεν ήταν υποψήφιος για την ταινία Concussion, στην οποία «δεν ήταν καλός».

Διαβάστε επίσης:

Όσκαρ 2022: To περίπλοκο και τελικά πολύ προσωπικό θέμα της απώλειας - Μια αποτίμηση της βραδιάς

LIVEBLOG - Όσκαρ 2022: Η μεγάλη βραδιά του κινηματογράφου λεπτό προς λεπτό

ΔΗΜΟΦΙΛΗ