ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Φιλ Κόλινς αποχαιρέτησε την μουσική με μια συγκινητική συναυλία στο Λονδίνο με τους Genesis

Ο Φιλ Κόλινς αποχαιρέτησε την μουσική με μια συγκινητική συναυλία στο Λονδίνο με τους Genesis
Φωτογραφεία αρχείου από συναυλία των Genesis στις 15 Νοεμβρίου 2021 στο Σικάγο AP Photo/Matt Marton

Ο θρύλος της μουσικής Φιλ Κόλινς αποχαιρέτισε τους θαυμαστές του με την τελευταία του συναυλία στο Λονδίνο το Σάββατο.

Μαζί με τους Genesis, τραγούδησε καθιστός σε μία καρέκλα στην κατάμεστη «O2 Arena» με τον κόσμο να τον αποθεώνει και να τον αποχαιρετά από την μουσική σκηνή.

«Μετά το αποψινό, θα πρέπει όλοι να βρούμε πραγματικές δουλειές», είπε ο ίδιος αστειευόμενος.

Το συγκρότημα ενώθηκε φέτος για την περιοδεία «The Last Domino?», που είχε αναβληθεί λόγω της πανδημίας.

Ο 71χρονος Κόλινς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας μεταξύ άλλων μιας εξάρθρωσης σπονδύλων στο λαιμό του το 2007, που προκάλεσε βλάβη στα νεύρα των χεριών του.

Από το 2015 κινείται με μπαστούνι ενώ έχει υποβληθεί και σε επέμβαση στην πλάτη του.

Ο Κόλινς είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους τραγουδιστές όλων των εποχών, τραγουδώντας σε δεκάδες επιτυχημένα άλμπουμ και κομμάτια από το 1976 μέχρι το 2010, τόσο ως σόλο καλλιτέχνης όσο και με τους Genesis.

Έγινε μέλος των Genesis το 1970 ως ο ντράμερ του συγκροτήματος και έγινε και κύριος τραγουδιστής του το 1975 μετά την αποχώρηση του Πίτερ Γκάμπριελ.

Η σόλο καριέρα του ξεκίνησε το 1981 και επηρεάστηκε από την προσωπική του ζωή και τη σόουλ μουσική και γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία. Οι παγκόσμιες πωλήσεις του ως σόλο καλλιτέχνης είναι 150 εκατομμύρια δίσκοι.

Ο Φιλ Κόλινς είναι ένας από τους τρεις καλλιτέχνες (μαζί με τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ και τον Μάικλ Τζάκσον) που έχει πουλήσει 100 εκατομμύρια δίσκους τόσο σε σόλο καριέρα, όσο και ως κύρια μέλη συγκροτήματος.

Ως σόλο καλλιτέχνης έχει 3 νούμερα ένα τραγούδια στο Ηνωμένο Βασίλειο και 7 στο US Billboard Hot 100. Ο Κόλινς κέρδισε πολυάριθμα βραβεία κατά τη διάρκεια της καριέρας, συμπεριλαμβανόμενων εφτά βραβεία Γκράμι, έξι βραβεία BRIT, τρία αμερικανικά μουσικά βραβεία, ένα βραβείο Όσκαρ το 2000 για το τραγούδι You'll Be in My Heart της ταινίας Ταρζάν της Disney και δύο Χρυσές Σφαίρες.

Επίσης, του έχει απονεμηθεί ένα αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ και έχει μπει στο Rock and Roll Hall of Fame ως μέλος των Genesis το 2010.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ