ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Blonde»: Η Άνα ντε Άρμας είναι η Μέρλιν Μονρόε στο βιογραφικο δράμα του Netflix

«Blonde»: Η Άνα ντε Άρμας είναι η Μέρλιν Μονρόε στο βιογραφικο δράμα του Netflix

Το «Blonde» είναι η τηλεοπτική βιογραφία της Μέριλιν Μονρόε, σε σκηνοθεσία Άντριου Ντόμινικ, παραγωγή Netflix και με πρωταγωνίστρια την Άνα ντε Άρμας.

Η ταινία φαίνεται ότι δίνει μια τόσο ρεαλιστική και τολμηρή απεικόνιση της ηθοποιού, που χαρακτηρίστηκε από την αρμόδια υπηρεσία στις ΗΠΑ ως «Ακατάλληλη κάτω των 17 ετών» για το «σεξουαλικό περιεχόμενο» της.

Ο ίδιος ο σκηνοθέτης είχε πει σε συνέντευξή του στο Screen Daily τον περασμένο Φεβρουάριο: «Είναι μία απαιτητική ταινία. Και τη γυρίσαμε χωρίς συμβιβασμούς. Αν το κοινό ενοχληθεί, δεν είναι δικό μας πρόβλημα, είναι πρόβλημα του κοινού. Είναι μία ακατάλληλη ταινία για την Μέριλιν Μονρόε. Κι αυτό είναι καλό. Εγώ πάντως θα ήθελα μία ακατάλληλη βερσιόν της ιστορίας της Μέριλιν».

Το 700 σελίδων πάνω στο οποίο βασίστηκε η ταινία περιλαμβάνει ακόμα και μία σκληρή σκηνή βιασμού. Και φαίνεται ότι ο σκηνοθέτης θέλησε να το ακολουθήσει πολυ πιστά. Ο Ντόμινικ δηλώνει σεβασμό στο Netflix που του επέτρεψε να κάνει ό,τι θέλει. Όσο για την πρεμιέρα της ταινίας, ίσως γίνει στι Κάννες, ίσως όχι, ακομη δεν έχει ανακοινωθεί κάτι, αλλά το φιλμ έχει ολοκληρωθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ