ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ξεκίνησε η μάχη των κληρονόμων για τη διαθήκη του Πρινς

Ξεκίνησε η μάχη των κληρονόμων για τη διαθήκη του Πρινς
REUTERS/Andrew Kelly

Το δικαστήριο θα καθορίσει την τύχη της περιουσίας του Πρινς, συμπεριλαμβανομένων και των αντικειμένων μεγάλης αξίας που βρίσκονται στο Paisley Park.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ότι όλοι οι διεκδικητές της περιουσίας είναι πιθανοί κληρονόμοι, συμπεριλαμβανομένων και της αδελφής του Τούκα Νέλσον, η οποία έχει ήδη καταθέσει την αναφορά της στο δικαστήριο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δικαστής Κέβιν Έιντε (Kevin Eide).

Το τι περιέχεται στο χρηματοκιβώτιο είναι ακόμα άγνωστο, ωστόσο ο ετεροθαλής αδελφός του Άλφρεντ Τζάκσον δήλωσε στο CNN, ότι σε περίπτωση που πρόκειται για μουσική συλλογή με ακυκλοφόρητα κομμάτια, θα ήθελε να δοθούν στη δημοσιότητα για να τα ακούσει ο κόσμος. Αυτό βέβαια δεν είναι κάτι που εξαρτάται από τον ίδιο, καθώς μόνο ο διαχειριστής της περιουσίας έχει το δικαίωμα να αποφασίσει.

Τη Δευτέρα, η οικογένεια του ποπ σταρ, παρευρέθη στην ακρόαση της διαθήκης για να καθοριστεί η τύχη όλων των περιουσιακών στοιχείων που έχει αφήσει το μουσικό είδωλο. Ανάμεσα στους παρευρισκομένους ήταν η αδελφή του Τάικα Νέλσον, η Σάρον Νέλσον, η Νόριν Νέλσον καθώς και ο Ομάρ Μπέικερ.

Ήταν η πρώτη συνάντηση μεταξύ των διεκδικητών της κληρονομιάς και μάλιστα το κλίμα ήταν τεταμένο με αρκετές εντάσεις. Ωστόσο, κανείς δεν έχει δώσει περαιτέρω στοιχεία για το τι συζητήθηκε και από ποιον προήλθε η φασαρία, αναφέρει το δημοσίευμα του CNN.

Η Τάικα Νέλσον, έχει καταθέσει έγγραφα τα οποία αναφέρουν ότι δεν υπάρχει διαθήκη. Αυτό το γεγονός σύμφωνα με τον νόμο, σημαίνει ότι η περιουσία θα παραχωρηθεί στην αδελφή καθώς και τα ετεροθαλή αδέλφια του Πρινς. Συμπεριλαμβάνονται το δικαίωμα διαχείρισης του ονόματος, τα έσοδα των μουσικών παραγωγών όπως και των αδημοσίευτων τραγουδιών. Η αξία των πνευματικών δικαιωμάτων εκτιμάται στα 300 εκατομμύρια δολάρια.

Τα ερωτήματα ωστόσο που εγείρονται είναι πώς έξι άνθρωποι θα μπορέσουν να πάρουν από κοινού αποφάσεις για τη διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων. Για παράδειγμα, αν θα δοθούν στη δημοσιότητα κομμάτια μουσικής παραγωγής.

Πέρυσι, η μάνατζερ του καλλιτέχνη είχε δηλώσει στο Guardian, ότι ο καλλιτέχνης σκόπευε να κάψει τα κομμάτια του, γεγονός που δημιούργησε τη φήμη ότι είχε μεγάλο μουσικό απόθεμα, για να βγάζει ένα άλμπουμ κάθε χρόνο για τον επόμενο αιώνα.

Σε συνέντευξη του στο ABC, το 2012, είχε δηλώσει ότι ο λόγος που κρατούσε κρυφά όλα αυτά τα καλλιτεχνικά έργα, ήταν επειδή είναι πάρα πολλά. «Μια μέρα, κάποιος θα τα κυκλοφορήσει. Δεν ξέρω ακόμα αν θα είμαι εγώ αυτός», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Prince's estate: Still no will, but search continues

By Joshua Berlinger and Sara Sidner, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ