ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Στη «μάχη» των υπηρεσιών video streaming εισέρχεται ο ΑΝΤ1

Στη «μάχη» των υπηρεσιών video streaming εισέρχεται ο ΑΝΤ1
Στη «μάχη» των υπηρεσιών video streaming εισέρχεται ο ΑΝΤ1

Τη δική του πρόταση στο χώρο των συνδρομητικών υπηρεσιών video streaming ετοιμάζεται να λανσάρει ο όμιλος Antenna. Η υπηρεσία ονομάζεται ANT1 και θα είναι διαθέσιμη από τις 12 Απριλίου σε Ελλάδα και Κύπρο, επιδιώκοντας να αποσπάσει μερίδιο σε μία αγορά, όπου ο ανταγωνισμός έχει αρχίσει πλέον να εντείνεται με ουκ ολίγες πλατφόρμες -κυρίως από το εξωτερικό- να έρχονται στη χώρα μας.

Το βασικό «όπλο» του ΑΝΤ1+ δείχνει να είναι το ελληνικό περιεχόμενο αν και θα υπάρχει ξένες τηλεοπτικές σειρές και ταινίες. Μάλιστα, ο Antenna ξεκινά τις δικές του παραγωγές, τις οποίες αποκαλεί ANT1+ Originals και θα είναι διαθέσιμες μέσα από την πλατφόρμα. Η αρχή γίνεται με τη νέα σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη, ονόματι «Σέρρες».

Η πρόσβαση στη νέα συνδρομητική πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη από όλες τις Smart TV (Samsung, LG, Android TV), κινητά τηλέφωνα και tablet με λειτουργικό Android & iOS, καθώς και από υπολογιστή. Το ΑΝΤ1+ θα είναι διαθέσιμο για δωρεάν δοκιμή 14 ημερών και προσφορά γνωριμίας στα 4,99 ευρώ τον μήνα για τους πρώτους τρεις μήνες ενώ, στη συνέχεια η μηνιαία συνδρομή διαμορφώνεται στα 7,99 ευρώ. Οι συνδρομητές θα μπορούν να απολαμβάνουν περιεχόμενο σε ποιότητα HD, χωρίς διαφημίσεις και χωρίς δέσμευση, ενώ θα μπορούν να συνδεθούν στο ΑΝΤ1+ σε 5 συσκευές και να παρακολουθούν ταυτόχρονα σε 2 από αυτές.

Περιεχόμενο

Πέραν από τις «Σέρρες», ετοιμάζονται και άλλες παραγωγές όπως «Η Γέφυρα» που εξελίσσεται παράλληλα σε Αθήνα και Κωνσταντινούπολη, αλλά και το «The Friend» της Φωτεινής Αθερίδου. Οι δύο σειρές θα είναι διαθέσιμες εντός του 2022.

Όσον αφορά σε διεθνείς σειρές, στην πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμα, μεταξύ άλλων, τα Devils (Patrick Dempsey), Dr. Death (Joshua Jackson, Alec Baldwin), Intelligence (David Schwimmer), και Belgravia. Ακόμη, θα υπάρχουν αρκετές ξένες ταινίες.

Επιπλέον, έχουν εξασφαλιστεί δικαιώματα προβολής για ελληνικές παραγωγές όπως τα Ο Άνθρωπος του Θεού, Ράφτης, Σμύρνη μου Αγαπημένη και Μικρά Όμορφα Άλογα, ενώ στο ANT1+ θα είναι διαθέσιμες νέες κυκλοφορίες ελληνικών ταινιών αμέσως μετά την πρεμιέρα τους στις κινηματογραφικές αίθουσες. Επιπλέον, οι συνδρομητές θα έχουν πρόσβαση σε ταινίες του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου, όπως Φτηνά Τσιγάρα και Η Αγάπη Είναι Ελέφαντας, αλλά και σε κλασικές ελληνικές ταινίες, όπως η Αλίκη στο Ναυτικό και Τα Κόκκινα Φανάρια.

Τέλος, επιλέγοντας το ΑΝΤ1+ Lite, οι χρήστες της συνδρομητικής πλατφόρμας θα μπορούν να απολαμβάνουν δωρεάν για 30 ημέρες όλα τα νέα επεισόδια των σειρών και εκπομπών του ΑΝΤ1, ενώ οι ΑΝΤ1+ συνδρομητές θα έχουν απεριόριστη πρόσβαση για πάντα σε όλα τα επεισόδια και την τεράστια ταινιοθήκη του ΑΝΤ1 με όλες τις αγαπημένες τους σειρές.

Ανταγωνισμός

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ΑΝΤ1+ έρχεται σε μία εποχή με ιδιαίτερα έντονο ανταγωνισμό. Πέραν των Cosmote TV και Nova αλλά και των Vodafone TV και Wind Vision, οι Έλληνες καταναλωτές έχουν δείξει ιδιαίτερη προτίμηση στο Netflix, ενώ και το Amazon Prime έχει αρχίσει να «ανεβαίνει». Επιπλέον, υπάρχει το Apple TV+ που προτιμούν αρκετοί από τους fans της Apple αλλά η πλατφόρμα Cinobo, η οποία δίνει έμφαση στο ποιοτικό περιεχόμενο.

Από τις πλέον αναμενόμενους εισόδους είναι αυτή του Disney+, το οποίο έρχεται στις 14 Ιουνίου στην Ελλάδα και θα προσφέρει δημοφιλές περιεχόμενο με τη μηνιαία συνδρομή στα 8,99 ευρώ το μήνα (και 89,90 ευρώ για ετήσια συνδρομή) και πλεονεκτήματα, όπως το επίπεδο της ποιότητας του περιεχομένου και ο αριθμός των διαθέσιμων συσκευών, που δεν συναντάμε σε πολλές πλατφόρμες σε αυτό το επίπεδο τιμής. Συν το HBO Max, το οποίο, επίσης, αναμένεται μέσα στη χρονιά. Κάτι που σημαίνει ότι θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ποιες από όλες αυτές τις υπηρεσίες θα προτιμήσουν οι Έλληνες καταναλωτές, οι οποίοι θα κληθούν να επιλέξουν με βάση τόσο το περιεχόμενο που κυρίως θέλουν να έχουν πρόσβαση όσο και το κόστος της συνδρομής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ