«Στο Θρόνο του Ξέρξη»: Ακόμη μια ελληνική ταινία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών
H νέα μικρού μήκους ταινία της Εύης Καλογηροπούλου, «Στο Θρόνο του Ξέρξη», θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών.
Ένας δυστοπικός χώρος εργασίας στο ναυπηγείο Περάματος. Η απαγόρευση της σωματικής επαφής έχει μετατρέψει την ανθρώπινη αλληλεπίδραση σε μια σειρά από εξωκοσμικές προσομοιώσεις. Η καταστολή της αφής έχει αποξενώσει την επικοινωνία των εργαζομένων μεταμορφώνοντας το ναυπηγείο σε ένα τοπίο αποξένωσης.
Σύμφωνα με το μύθο, ο Πέρσης βασιλιάς Ξέρξης παρακολούθησε τη συντριπτική ήττα του στόλου του από τον θρόνο του στις βραχώδεις κορυφές του όρους Αιγάλεω, στο σημερινό Πέραμα.
Αυτή είναι η υπόθεση της νέας ταινίας μικρού μήκους της Εύης Καλογηροπούλου, που το 2020 συμμετείχε στο επίσημο διαγωνιστικό των ταινιών μικρού μήκους του Φεστιβάλ Καννών με το «Motorway '65».
Η ταινία «Στο Θρόνο του Ξέρξη», σε σενάριο του Γιώργου Τελτζίδη, είναι μια παραγωγή της Αμάντας Λιβανού της Neda Films.
Στην ταινία παίζουν ο Γιώργος Μαζωνάκης, η Άντζελα Μπρούσκου, η Μυρτώ Κοντονή, η Ξένια Ντάνια, ο Λορέντζο Σαρζάν, ο Κέβιν Ζανς Ανσόνγκ, ο Τζόρνταν Τζενιντογκάν και ο Βασίλης Κουτσογιάννης
Κικίλιας για Χίο: Δεν προκύπτει ότι υπήρξε pushback - Τι είπε για την θερμική κάμερα
15:01
Τζέφρι Επστάιν: H Νορβηγία ερευνά την εμπλοκή πολιτικών και δημοσίων λειτουργών της
14:57
Ευλογιά των αιγοπροβάτων: Ακόμη 97 στρατιωτικοί κτηνίατροι «επιστρατεύονται» για την πρόληψη
14:57
Τι καθιστά το TikTok εθιστικό - «Κίτρινη κάρτα» από την Κομισιόν λόγω του σχεδιασμού του
14:52