ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η ροκ βρυχάται. H επιστροφή των Radiohead και το πρώτο ιστορικό φεστιβάλ του 2016 είναι εδώ

Η ροκ βρυχάται. H επιστροφή των Radiohead και το πρώτο ιστορικό φεστιβάλ του 2016 είναι εδώ

Μετά από μια έξυπνη, anti-marketing καμπάνια στα κοινωνικά τους δίκτυα που ξεκίνησε κάποια 24ωρα πριν και ήθελε κάθε διαδικτυακό ίχνος τους να εξαφανίζεται σταδιακά, οι Radiohead επιστρέφουν.

Aπό εχθές το μυστήριο της ψηφιακής εξαφάνισης του εμβληματικού συγκροτήματος λύθηκε με το πρώτο τους video από την εποχή του The Kings of Limbs (2011) να γίνεται viral γιατί είναι το νέο που όλοι περίμεναν να ακούσουν-κυριολεκτικά.

Μετά από πέντε χρόνια ο Thom Yorke στοιχειώνει ξανά τα ηχεία με το πρώτο single που προιωνίζει το πολυαναμενόμενο album του βρετανικού συγκροτήματος. Το κομμάτι, κλασικά ιδιαίτερο σαν τα υπόλοιπα του group, έχει ένα αντίστοιχα εκκεντρικό στην παραγωγή του video clip.

To Burn the Witch, γυρισμένο με την τεχνοτροπία stop-motion είναι δημιουργία του Κρις Χόπγουελ και αποτελεί έναν φόρο τιμής στο παγανιστικό θρίλερ The Wicker Man του 1973. Το 4λεπτο κάψιμο της Μάγισσας έχει ήδη ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια σε προβολές στο Youtube και ανοίγει όπως πρέπει το δρόμο στο comeback ενός συγκροτήματος που ορίζει τη σύγχρονη βρετανική μουσική σκηνή με το ένατο studio album τους.

Σε άλλα (πραγματικά μεγάλα) νέα της ημέρας, οι δεινόσαυροι της ροκ ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα τριήμερο περίπου ιστορικό.

Bob Dylan, Rolling Stones, Paul McCartney, Neil Young, ΤheWho και ο Roger Waters των Pink Floyd ενώνουν τις δυνάμεις τους στο Coachella για τους ενήλικους, το Desert Trip που θα διεξαχθεί από τις 7 έως 9 Οκτωβρίου στο Empire Polo Club στην πόλη Indio της Καλιφόρνια. Η ιστορική αυτή συνάντηση κοστίζει με την τιμή των εισιτηρίων να ξεκινάει από 173 ευρώ ημερησίως και να αγγίζει τα 1.383 ευρώ για όλο το τριήμερο σε VIP θέσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ