ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

16ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες - Το ελληνικό σινεμά στη Μέκκα του θεάματος

16ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες - Το ελληνικό σινεμά στη Μέκκα του θεάματος

Ο ελληνικός κινηματογράφος επιστρέφει στο Λος Άντζελες, εκεί όπου χτυπά η καρδιά της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Το 16ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες (LAGFF) θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 15 Μαΐου 2022, με πολλές δια ζώσης προβολές ταινιών και παράλληλες εκδηλώσεις, αλλά και online προβολές και αφιερώματα.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε ξανά θεατές και κινηματογραφιστές, ας συναντηθούμε ξανά. Έχουμε λάβει πάνω από 250 ταινίες που υποβλήθηκαν φέτος, πολλές από τις οποίες αντικατοπτρίζουν εξαιρετική δημιουργικότητα και ποικιλομορφία. Ενώ ο αντίκτυπος της πανδημίας ήταν εμφανής στον αριθμό των ταινιών που έχουν γυριστεί, η επιμονή των κινηματογραφιστών ήταν εκπληκτική», εξήγησε ο Αριστοτέλης Καττοπόδης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ.

Από αυτές επελέγησαν οι 64, οι οποίες θα παρουσιαστούν σε 8 ενότητες.

Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει με την προβολή της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» του Γρηγόρη Καραντινάκη ενώ το κλείσιμο με την «Αγία Έμυ» της Αρασέλης Λαιμού.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που επικεντρώνεται στη συγκέντρωση ταινιών και κινηματογραφιστών από την Ελλάδα, την Κύπρο και τον υπόλοιπο κόσμο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα τελευταία 15 χρόνια, το LAGFF έχει προβάλει περισσότερες από 520 ταινίες και έχει φιλοξενήσει περισσότερους από 500 κινηματογραφιστές που υποστηρίζουν τις ταινίες τους.

Η κριτική επιτροπή

Στο φετινό Φεστιβάλ, στις θέσεις της κριτικής επιτροπής συναντάμε πολύ σημαντικούς συντελεστές της κινηματογραφικής βιομηχανίας: Το βραβευμένο σκηνοθέτη Eugene (Gino) Brancolini, το δημιουργό Johnson Cheng με συμμετοχές σε περισσότερα από 100 Φεστιβάλ, τον ανιμέιτορ, μουσικό και σεναριογράφο Myke Chilian, τη σεναριογράφο και σκηνοθέτη Sabrina Doyle, τον παραγωγό, μουσικό και σκηνοθέτη Michael Gassert, τη σκηνοθέτη Αύρα Γεωργίου, την καθηγήτρια κινηματογραφικών Τεχνών και συγγραφέα Anikó Imre, τον καθηγητή ανιμέισιον και ιστορικό του κινηματογράφου Tom Klein, το σεναριογράφο, παραγωγό και σκηνοθέτη Zane W. Levitt, το σεναριογράφο Alex Lyras, τον παραγωγό Matthew Takata και το δημιουργό ολύ επιτυχημένων σειρών Anthony Vukojevich.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ