ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Fingernails: Στις Κάννες το αγγλόφωνο ντεμπούτο του Χρήστου Νίκου, με παραγωγό την Κέιτ Μπλάνσετ

Fingernails: Στις Κάννες το αγγλόφωνο ντεμπούτο του Χρήστου Νίκου, με παραγωγό την Κέιτ Μπλάνσετ
imdb

Το «Fingernails» είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Χρήστου Νίκου μετά τα «Μήλα», είναι αγγλόφωνη και με παραγωγό εταιρία την FilmNation και τη Dirty Films της Κέιτ Μπλάνσετ.

Την ερχόμενη εβδομάδα η ταινία θα παρουσιαστεί στην Αγορά του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Η ιστορία του «Fingernails» είναι τοποθετημένη κι αυτή σ' ένα δυστοπικό μέλλον, όπου υπάρχει μία εργαστηριακή μέθοδος για να διαπιστώσουν τα ζευγάρια αν είναι πράγματι ερωτευμένα. Η Άνα, η κεντρική ηρωίδα, θεωρεί ότι η σχέση με τον επί χρόνια σύντροφό της δεν είναι αληθινή. Καταφεύγει λοιπόν σε ένα μυστηριώδες ινστιτούτο που έχει φτιαχτεί για να δοκιμάζει την ύπαρξη πραγματικής ρομαντικής αγάπης σε απελπισμένα ζευγάρια. Διευθυντής εκεί είναι ο Τρέβορ και η γνωριμία τους θα κλονίσει και τους δύο.

«Το "Fingernails" εξερευνά τη σύγχρονη εμπειρία του έρωτα σε μια εποχή που αν και φαίνεται πιο προσιτός από ποτέ ο ρομαντισμός έχει γίνει τόσο αβέβαιος, περίπλοκος και αόριστος», είχε πει ο ίδιος ο σκηνοθέτης, ο οποίος συνυπογράφει το σενάριο μαζί με το Σταύρο Ράπτη και το Βρετανό θεατρικό συγγραφέα Σαμ Στάινερ.

Αρχικά το ρόλο της Άνα επρόκειτο να ερμηνεύσει η Κάρεϊ Μάλιγκαν, όμως τα πράγματα άλλαξαν και το ρόλο θα ερμηνεύσει τελικά η Τζέσι Μπάκλεϊ, την οποία είδαμε πρόσφατα στην ταινία «I'm Thinking of Ending Things» του Τσάρλι Κάουφμαν.

Η Τζέσι Μπάκλεϊ στην ταινία Wild Rose

Ο Ριζ Αχμέντ στην ταινία «Sound of Metal»

Για το ρόλο του Τρέβορ ο Νίκου επέλεξε έναν από τους πιο δυναμικά ανερχόμενους ηθοποιούς της εποχής. Ο Ριζ Αχμέντ κέρδισε την προσοχή όλων με το «Sound of Metal» του Ντάριους Μάρντερ με μία ερμηνεία η οποία τον οδήγησε μέχρι τα Όσκαρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ