ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Design: Το μουσείο Montblanc Haus αποθεώνει την υψηλή τέχνη της γραφής

Design: Το μουσείο Montblanc Haus αποθεώνει την υψηλή τέχνη της γραφής
montblanc.com

Το «Montblanc Haus», που άνοιξε πριν από λίγες μέρες τις πόρτες του στο κοινό, είναι αυτό που λέει το όνομά του: Ένα μουσείο αφιερωμένο στην εμβληματική εταιρεία εργαλείων γραφής, στην ιστορία τους αλλά και την τέχνη της γραφής και της καλλιγραφίας γενικότερα.

Ευρισκόμενο στο Αμβούργο, κοντά στα κεντρικά γραφεία και την εργοστασιακή μονάδα της Montblanc, το με εμβαδόν 118.000 τετραγωνικών μέτρων τριώροφο κτήριο είναι και μουσείο και χώρος βύθισης στην επιχειρηματική φίρμα.

Είναι βέβαιο ότι θα καταστεί προορισμός όσων είναι παθιασμένοι με την τέχνη, την ιστορία, την αρχιτεκτονική και τα εργαλεία γραφής της Montblanc.

@montblanc.com

Σχεδιασμένη από τον φημισμένο Ισπανό αρχιτέκτονα Nieto Sobrejanos, η αρχιτεκτονική δομή είναι εμπνευσμένη από τις θήκες των πενών της Montblanc.

Τους επισκέπτες καλωσορίζει στην είσοδο γλυπτό της με έδρα το Παρίσι καλλιτέχνιδος Wendy Andreu και περιλαμβάνει χώρο εκδηλώσεων, μπουτίκ και καφέ.

@montblanc.com

Η ηλικίας 115 ετών εταιρεία γιορτάζει σε αυτόν το χώρο πολλά περισσότερα από την κληρονομιά και τα προϊόντα της: στο Ατελιέ Γραφής, οι επισκέπτες μπορούν να πάρουν μαθήματα καλλιγραφίας και δημιουργικής γραφής ενώ σε μη προνομιούχους νεαρούς της περιοχής προσφέρονται δωρεάν μαθήματα.

@montblanc.com

Η μόνιμη συλλογή του μουσείου περιλαμβάνει ιδιόχειρα κείμενα από εμβληματικές μορφές σαν τον Έρνεστ Χέμινγουεϊ, τη Φρίντα Κάλο και τον Τζάκι Τσαν καθώς και πάνω από 400 εργαλεία γραφής της Montblanc.

«Αυτή η εμπειρία δεν αφιερώνεται μόνον σε όλες τις απίστευτες ιστορίες που στο διάβα των χρόνων έχουν γραφτεί, της δικής μας συμπεριλαμβανομένης, αλλά και σε όλες τις σπουδαίες ιστορίες που ακόμη δεν έχουν γραφτεί, μιας και προσκαλούμε τους επισκέπτες να εμπνευστούν για να αφήσουν το αποτύπωμά τους», είπε για το μουσείο ο Vincent Montalescot, εκτελεστικός αντιπρόεδρος στον τομέα του μάρκετινγκ της εταιρείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ