ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Άντονι Χόπκινς θα είναι ο Σίγκμουντ Φρόιντ - Στην ταινία «Freud’s Last Session»

Ο Άντονι Χόπκινς θα είναι ο Σίγκμουντ Φρόιντ - Στην ταινία «Freud’s Last Session»
ΑP Photo/ΑP Photo

Ασταμάτητος στα 84 του χρόνια, ο σερ Άντονι Χόπκινς μόλις έκλισε τον επόμενό του ρόλο, ο οποίος πιθανώς θα τον φέρει κοντά σε ένα ακόμη Όσκαρ, μετά το δεύτερο που πήρε μόλις πέρυσι για την ταινία «Ο Πατέρας» του Φλόριαν Ζέλερ.

Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter ο Χόπκινς θα ερμηνεύσει το ρόλο του πατέρα της ψυχανάλυσης, Σίγκμουντ Φρόυντ στην ταινία «Freud’s Last Session», η οποία βασίζεται στο ομότιτλο θεατρικό έργο του Μαρκ Τζερμέιν, το οποίο με την σειρά του βασίστηκε στο βιβλίο «The Question of God: C.S. Lewis and Sigmund Freud Debate God, Love, Sex, and the Meaning of Life» του Αρμάν Νικολί. Η σκηνοθεσία θα είναι του Μάθιου Μπράουν.

Η ταινία διαδραματίζεται τις παραμονές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Φρόιντ και ο συγγραφέας των «Χρονικών της Νάρνια», Σι Ες Λιούις, συναντιούνται για να συζητήσουν την ύπαρξη του Θεού.

Η εκτενής (φανταστική) συζήτησή τους θα πάει και σε πολύ προσωπικά θέματα, όπως το ειδύλλιο του Λιούις με τη μητέρα ενός φίλου του και το ρόλο του Φρόιντ ως πατέρα. Ο Φρόυντ πέθανε λίγο αργότερα, το 1939.

Το THR εξηγεί ότι «η ταινία συνδυάζει παρελθόν, παρόν και φαντασία, ξεφεύγοντας από τα όρια της μελέτης του Φρόιντ σε ένα δυναμικό ταξίδι». Το «Freud’s Last Session» αναμένεται να ξεκινήσει τα γυρίσματά της τα τέλη του 2022.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ