ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Γαστρονομικά ταξίδια στα «αστέρια» - Τα 4α Culinary Journeys Series του Daios Cove

Γαστρονομικά ταξίδια στα «αστέρια» - Τα 4α Culinary Journeys Series του Daios Cove

Ήλιος, θάλασσα και καλό φαγητό. Για τους πολλούς από τα εκατομμύρια τουρίστες που κατακλύζουν κάθε χρόνο τη χώρα μας, αλλά και για τους περισσότερους συμπατριώτες μας, αυτή είναι η «αγία τριάδα» των διακοπών στην Ελλάδα.

Συν τον πολιτισμό, βεβαίως. Μα δεν είναι πολιτισμός το -πραγματικά- καλό φαγητό; Το απλό, ανεπιτήδευτο, νόστιμο φαγητό «της μαμάς», που βρίσκεις σε πλείστα όσα παραδοσιακά ταβερνάκια τιμούν την αποστολή τους.

Αλλά και το άλλο, το ψαγμένο, αυτό που στοχεύει σε ιδιαίτερα απαιτητικούς και κοσμογυρισμένους ουρανίσκους και στα υπέρτατης αίγλης γαστρονομικά «αστέρια».

Κορυφαίοι και βραβευμένοι σεφ

Αυτόν τον παγκόσμιο πολιτισμό της δημιουργίας της γεύσης έρχεται να «αποθεώσει» για ακόμη μια χρονιά ένα βραβευμένο ελληνικό θέρετρο, το Daios Cove. Χτισμένο στον μυχό ενός όρμου λίγα χιλιόμετρα από τον Άγιο Νικόλαο στο Λασίθι, παρουσιάζει αυτό το καλοκαίρι την 4η διοργάνωση Culinary Journeys Series. Πρόκειται για ένα γαστρονομικό φεστιβάλ με βραβευμένους με αστέρια Michelin και διακεκριμένους σεφ από τα καλύτερα εστιατόρια όλου του κόσμου – και της Ελλάδας.

Alex Atala, Karime López, Γκίκας Ξενάκης, Amaury Bouhours, Romain Meder, Παύλος Κυριάκης και Σπύρος Πεδιαδιτάκης είναι το line up που πλαισιώνει τα γαστρονομικά ταξίδια στο Daios Cove.

Ο διάδοχος του Alain Ducasse (επιλογή του ίδιου) στο «διάστερο» Le Meurice του Παρισιού, Amaury Bouhours. Ο επίσης «διάστερος» βραζιλιάνος Alex Atala, σεφ και ιδιοκτήτης ενός από τα καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο. Ο έτερος εκλεκτός του Ducasse, Romain Meder, από το Domaine de Primard του Παρισιού. Η πρώτη γυναίκα σεφ από το Μεξικό που απέκτησε αστέρι Michelin (2020) Karime López και Co-Executive Chef, μαζί με τον σύζυγό της Kondo 'Taka' Takahiko, του πρώτου Gucci Osteria στη Φλωρεντία. Αλλά και οι «δικοί μας» Γκίκας Ξενάκης (Aleria Restaurant), Παύλος Κυριάκης (The Zillers), καθώς και ο βραβευμένος pastry chef Σπύρος Πεδιαδιτάκης (Ourse).

Όλοι τους θα δημιουργήσουν signature πιάτα στο Ocean Restaurant, ένα από τα 6 αυτόνομα εστιατόρια και μπαρ του Daios Cove. Το καθένα ξεχωριστό, με τον δικό του χαρακτήρα, ωστόσο ο κρητικός τρόπος ζωής βρίσκεται παντού: λιτός αλλά και σχολαστικός. Ζεστός στην «ψυχή» αλλά και αυστηρός στο αποτέλεσμα.

Και αυτό αντικατοπτρίζεται στα πιάτα, που ξεχωρίζουν για τη φρεσκάδα, την αυθεντικότητα και τις εξαιρετικές γεύσεις. Η προσήλωση στην ποιότητα, στα φρέσκα, τοπικά και εποχιακά υλικά, σε συνδυασμό με τη δημιουργική αξία των σεφ υπόσχονται να προσφέρουν ένα αξέχαστο γαστρονομικό ταξίδι.

Tο Daios Cove προσφέρει μια μοναδική εμπειρία φιλοξενίας

Το πρόγραμμα

5 Ιουνίου Amaury Bouhours - Le Meurice**, Παρίσι

28 & 29 Ιουνίου Alex Atala - D.O.M.**, Σάο Πάολο

8 Ιουλίου Romain Meder - Domaine de Primard, Παρίσι

21 & 22 Ιουλίου Karime López - Gucci Osteria*, Φλωρεντία

10 & 11 Αυγούστου Γκίκας Ξενάκης - Aleria Restaurant, Αθήνα

18 & 19 Αυγούστου Παύλος Κυριάκης - The Zillers, Αθήνα

8 & 9 Σεπτεμβρίου Σπύρος Πεδιαδιτάκης - Ourse, Αθήνα

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.daioscovecrete.com/el/program-overview/culinary-journeys

ΔΗΜΟΦΙΛΗ