ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Χάρβει Γουάινστιν: Η έφεσή του απορρίφθηκε - Το 2040 θα μπορεί να κάνει αίτηση για αποφυλάκιση

Χάρβει Γουάινστιν: Η έφεσή του απορρίφθηκε - Το 2040 θα μπορεί να κάνει αίτηση για αποφυλάκιση
ΑP Photo

Το εφετείο της Νέας Υόρκης επικύρωσε την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν για σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς, απορρίπτωντας την έφεση του πρώην μεγαλοπαραγωγού του Χόλιγουντ.

Η έφεση του Γουάινστιν βασιζόταν στο επιχείρημα ότι η δίκη ήταν «στημένη» εις βάρος του.

Η απόφαση του πενταμελούς εφετείου ήταν ομόφωνη και απέρριψε την αιτίαση ότι οι δικαστές στην πρώτη δίκη ήταν προκατειλημένοι εναντίον του. «Απορρίπτουμε τα επιχειρήματα του κατηγορούμενου και επιβεβαιώνουμε την καταδίκη σε όλα της τα σημεία», γράφει η 45 σελίδων απόφαση.

Ο Γουάινστιν καταδικάστηκε το Φεβρουάριο του 2020 για δύο από τις πέντε κατηγορίες κακουργηματικών πράξεων σεξουαλικού περιεχομένου. Η ποινή του είναι 23 χρόνια στη φυλακή.

Ο δικηγόρος του Γουάινστιν υποστήριξε κατά τη διάρκεια της δίκης στο εφετείο ότι ο προεδρεύων στη δίκη πρώτου βαθμού, Τζέιμς Μπερκ, έκανε πολλάλάθη τα οποία και οδήγησαν στην καταδίκη.

Επίσης εξετάστηκε η άρνηση του δικαστηρίου να επιτρέψει στον Γουάινστιν να κοαταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης του εαυτού του για τα 28 περιστατικά σεξουαλικών επιθέσεων στα οποία βασίστηκαν οι κατηγορίες.

Το εφετείο αποφάσισε, όμως, ότι ο δικαστής είχε το δικαίωμα να πάρει αυτήν την απόφαση.

Ο Γουάινστιν θα έχει δικαίωμα να κάνει αίτηση για αποφυλάκιση το νωρίτερο το 2040.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ