ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μάρτιν Σκορσέζε: Έγραψε ένα συγκινητικό άρθρο για τον Ρέι Λιότα στην Guardian

Μάρτιν Σκορσέζε: Έγραψε ένα συγκινητικό άρθρο για τον Ρέι Λιότα στην Guardian
ΑP Photo

Με την ανακοίνωση του θανάτου του ηθοποιού Ρέι Λιότα, σε ηλικία 67 ετών, πριν λίγες μέρες, όλοι θυμήθηκαν τους ρόλους του ηθοποιού.

Καθένας είχε τον αγαπημένο του, αλλά όλοι «επέστρεψαν» στο ρόλο που έκανε τον Λιότα διάσημο στο ευρύ κοινό, εκείνον του μαφιόζου Χένρι Χιλ στην ταινία «Καλά Παιδιά» του Μάρτιν Σκορσέζε.

Ο ίδιος ο Σκορσέζε έγραψε ένα άρθρο στην εφημερίδα The Guardian για τον Λιότα και τη συνεργασία τους.

«Η λέξη “ατρόμητος” χρησιμοποιείται αρκετά συχνά για να περιγράψει τους ηθοποιούς και δικαιολογημένα: οι ηθοποιοί πρέπει να είναι ατρόμητοι. Πρέπει να ξεπεράσουν εμπόδια και πρέπει να σκοντάψουν και να αποτύχουν και να κινδυνεύσουν να φανούν γελοίοι καθώς βρίσκουν το δρόμο τους σε ένα ρόλο. Αυτό είναι μέρος της δουλειάς.

Στα “Καλά Παιδιά” δουλεύαμε αυτοσχεδιαστικά στις περισσότερες σκηνές και πολλά μέλη της ομάδας γνώριζαν ο ένας τον άλλον και δούλευαν μαζί για χρόνια, συμπεριλαμβανομένου της μητέρας μου και του πατέρα μου. Σε όλο αυτό μπήκε ένας νέος τύπος, ο Ρέι Λιότα, και δεν έχασε ούτε στιγμή. Ήταν σαν να δουλεύαμε μαζί για χρόνια», γράφει ο Σκορσέζε.

Η ταινία ήταν η μοναδική συνεργασία του Σκορσέζε με τον Λιότα, για κάτι που φαίνεται ότι ο σκηνοθέτης έχει μετανιώσει.

«Είχαμε πολλά σχέδια να συνεργαστούμε ξανά, αλλά ποτέ δεν συντονιζόμασταν χρονικά ή το έργο δεν ήταν το σωστό. Το μετανιώνω τώρα. Όταν είδα τον Ρέι ως δικηγόρο διαζυγίων στο “Ιστορία Ενός Γάμου”, είναι πραγματικά τρομακτικός στο ρόλο, γι’ αυτό ακριβώς είναι και τόσο αστείος· θυμάμαι ότι ένιωσα ότι ήθελα να συνεργαστώ ξανά μαζί του σε αυτό το σημείο της ζωής του, για να εξερευνήσω το ειδικό βάρος στην παρουσία του, τόσο διαφορετική από το νεαρό, λαμπερό ηθοποιό που ήταν όταν τον πρωτοσυνάντησα».

Tο άρθρο του Μάρτιν Σκορσέζε στην εφημερίδα The Guardian εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ