ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Billy Wilder & Me»: Η ταινία για τη ζωή του Μπίλι Γουάιλντερ θα γυριστεί -και- στην Ελλάδα

«Billy Wilder & Me»: Η ταινία για τη ζωή του Μπίλι Γουάιλντερ θα γυριστεί -και- στην Ελλάδα
TCM

Ο αυστριακός ηθοποιός Κρίστοφ Βαλτς θα υποδυθεί το θρύλο του Χόλιγουντ Μπίλι Γουάιλντερ σε μια νέα ταινία του παραγωγού Τζέρεμι Τόμας, με τίτλο «Billy Wilder & Me».

Βασισμένη στο βιβλίο του Τζόναθαν Κόου και σε διασκευή του Κρίστοφερ Χάμπτον η ταινία αποτυπώνει στη μεγάλη οθόνη «το είδωλο της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ» υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Στίβεν Φρίαρς.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της ταινίας, το καλοκαίρι του 1977, μια νεαρή γυναίκα ξεκινά να εργάζεται για το διάσημο σκηνοθέτη Μπίλι Γουάιλντερ και το σεναριογράφο του Ιζ Ντάιαμοντ στα γυρίσματα της ταινίας «Fedora» σε ένα ελληνικό νησί. Στη συνέχεια ακολουθεί τον Γουάιλντερ στη Γερμανία για τις ανάγκες των γυρισμάτων της ταινίας και εκεί θα βρεθεί να μοιράζεται μαζί του ένα ταξίδι μνήμης στην καρδιά της οικογενειακής του ιστορίας.

Ο Κρίστοφερ Χάμπτον ειπε ότι: «το υπέροχο μυθιστόρημα του Τζόναθαν Κόου έδωσε την κατάλληλη ευκαιρία να εκφράσω την ευγνωμοσύνη και τον θαυμασμό μου για έναν από τους αδιαμφισβήτητους γίγαντες της ιστορίας του κινηματογράφου».

Συμπαραγωγοί της ταινίας είναι οι Ράινχαρντ Μπρούντιγκ και Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος, ενώ τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2023 στην Ελλάδα, το Μόναχο και το Παρίσι, σύμφωνα με δημοσίευμα του Variety.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ