ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το Squid Game γίνεται πραγματικό παιχνίδι επιβίωσης - Το νέο ριάλιτι του Netflix

Το Squid Game γίνεται πραγματικό παιχνίδι επιβίωσης - Το νέο ριάλιτι του Netflix

Η μεγάλη επιτυχία του Netflix, «Squid Game», μια νοτιοκορεάτικη σειρά στην οποία οι συμμετέχοντες διαγωνίζονται σε μια σειρά από παιχνίδια με αντίτιμο την ίδια τους τη ζωή, όλα για μερικά δισεκατομμύρια γουόν, είναι ζοφερή, δυστοπική και τρομερά πολιτική.

Τώρα η πλατφόρμα μετατρέπει τη σειρά, γνωστή και για την πρωταγωνίστριά της, μια τεράστια κούκλα δολοφόνο με μάτια λέιζερ, σε ριάλιτι.

Το «Squid Game: The Challenge» είναι η νέα σειρά ριάλιτι που προφανώς βασίζεται στην αρχική σειρά, η οποία έγινε το πιο δημοφιλές σόου του Netflix όλων των εποχών μετά την κυκλοφορία της στα τέλη του 2021. Η πλατφόρμα ανακοίνωσε το casting για τη νέα σειρά την Τρίτη με ένα promo στο οποίο εμφανίζεται και η περίφημη κούκλα «Red Light, Green Light» και μια σειρά από μασκοφόρους φρουρούς.

Το «Squid Game: The Challenge» πρόκειται να προσφέρει το μεγαλύτερο χρηματικό έπαθλο στην ιστορία των ριάλιτι, 4,56 εκατομμύρια δολάρια, σε έναν από τους 456 συμμετέχοντες του (το μεγαλύτερο καστ στην ιστορία των ριάλιτι), όπως ανακοίνωσε η πλατφόρμα.

Το αυθεντικό «Squid Game» έγινε διεθνές φαινόμενο για τον αιχμηρό κοινωνικό του σχολιασμό, όσο και για τα συναρπαστικά γραφικά του. Το «Squid Game» καυτηριάζει την πλούσια άρχουσα τάξη και τη ζημιά που προκαλεί στα χαμηλού εισοδήματος και περιθωριοποιημένα μέλη της κοινωνίας, αν και οι παίκτες συχνά διαφθείρονται από το δέλεαρ του πλούτου.

Στη σειρά, οι φτωχοί είναι κυριολεκτικά μιας χρήσης, σκοτώνονται αν χάσουν ένα παιχνίδι και συνεχίζουν να αγωνίζονται για ένα ποσό που θα αλλάξει τη ζωή τους, όλα προς διασκέδαση των πλούσιων δημιουργών του παιχνιδιού.

Το Netflix δεν έχει ανακοινώσει πώς σκοπεύει να προσαρμόσει το παιχνίδι στο οποίο μια γιγάντια κούκλα χτυπάει θανάσιμα ανθρώπους ή μασκοφόροι φρουροί πυροβολούν θανάσιμα στο κεφάλι τους παίκτες, αν αποτύχουν, αλλά μπορούμε να υποθέσουμε ότι δεν θα υπάρξουν τέτοιες τιμωρίες.

Η σειρά ξεκίνησε το κάστινγκ τώρα για γενναίους παίκτες και παρότι η αρχική σειρά ήταν νοτιοκορεάτικη, το νέο «Squid Game» του Netflix αναζητά «ομιλητές της αγγλικής γλώσσας από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου».

Οι θαυμαστές του πρωτότυπου «Squid Game» που θα προτιμούσαν να μην αγωνιστούν οι ίδιοι στο παιχνίδι μπορούν απλώς να περιμένουν τη δεύτερη σεζόν της αρχικής σειράς.

A real-life 'Squid Game' competition is coming to Netflix, Scottie Andrew, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ