ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Σοφί Μαρσό: Η διασημότητα είναι ένα «βίαιο σοκ», ειδικά για μια έφηβη

Σοφί Μαρσό: Η διασημότητα είναι ένα «βίαιο σοκ», ειδικά για μια έφηβη
ΑΡ Photo

Η Γαλλίδα ηθοποιός Σοφί Μαρσό έγινε γνωστή παγκοσμίως όταν πρωταγωνίστησε στην εφηβική ρομαντική κωμωδία «La Boum» στα 13 της χρόνια.

Μιλώντας στην εφημερίδα Telegraph για την πορεία της στον κινηματογράφο, η 55χρονη σήμερα Σοφί Μαρσό, η οποία πρωταγωνιστεί στην ταινία «Everything Went Fine», είπε ότι θυμάται τα εφηβικά της χρόνια με «θλίψη».

Εξήγησε ότι ένιωθε θλίψη «ως 16χρονο κορίτσι, όταν εκείνοι οι 50-60χρονοι άντρες στα κάστινγκ μου έλεγαν: "Βγάλε το πουκάμισό σου γιατί είναι μια σέξι σκηνή". Με διέταζαν σαν να ήμουν ένα τίποτα».

«Δεν μπορείς να χρησιμοποιείς την ηλικία ή την εξουσία σου για να ζητάς από ένα νεαρό κορίτσι να γδυθεί. Αποκλείεται. Ξέρω ότι ήταν λάθος. Αλλά επίσης, πολλές φορές δεν ήμουν σίγουρη για το τι έπρεπε να κάνω. Ήμουν ηθοποιός και ήθελα τους καλούς ρόλους. Καταλαβαίνω γιατί εκμεταλλεύονται τα κορίτσια».

Αποκαλώντας τη φήμη «βίαιο σοκ», η Μαρσό είπε: «Όταν γίνεσαι διάσημος τόσο νέος, προστατεύεις τον εαυτό σου δημιουργώντας μια φούσκα γύρω σου. Το τίμημα που πληρώνεις για την ασφάλεια είναι η απομόνωση. Το βλέπω τώρα στα μάτια τόσων πολλών διάσημων ανθρώπων. Όσο πιο διάσημοι γίνονται τόσο πιο μοναχικοί είναι».

Πρόσθεσε ότι η ίδια έβλεπε ως προστάτη τον τότε σύντροφό της, το διάσημο Πολωνό σκηνοθέτη Άντζεϊ Ζουλάφσκι, έμε τον οποίο άρχισε να βγαίνει όταν εκείνη ήταν 16 ετών και εκείνος 32.

Μιλώντας για τον Ζουλάφσκι, με τον οποίο έβγαινε για 16 χρόνια και ο οποίος πέθανε από καρκίνο το 2016, η Σοφί Μαρσό είπε ότι την προστάτευε από τον δημόσιο έλεγχο που δέχονταν ως το νέο λαμπρό νέο αστέρι του γαλλικού κινηματογράφου.

Η ηθοποιός εξήγησε ότι έπρεπε να απομονωθεί προκειμένου να προστατεύσει την ιδιωτική της ζωή στην εφηβεία της. Παράλληλα, είπε είναι ευγνώμων στους γονείς της (ένας οδηγός λεωφορείου και μια πωλήτρια) που την προσγείωσαν εκείνες τις πρώτες μέρες.

Σε σχέση με την ηλικία της, η Μαρσό είπε ότι γνωρίζει ότι η ομορφιά ξεθωριάζει και ότι δεν θέλει να ξοδεύει το χρόνο της με εμμονές σχετικά με την εμφάνιση της. Πρόσθεσε ότι πιστεύει πως δεν μπορεί να είναι πιο όμορφη τώρα από το πώς ήταν κάποτε και ότι δεν θέλει να κυνηγάει την αιώνια νεότητα.

Κατέληξε ότι είναι ευτυχισμένη που ασχολείται με τη δουλειά της κι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να νιώθει συναισθήματα και όχι να έχει εμμονή με τις ρυτίδες της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ