ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Εurovision 2016: Τα αποτελέσματα του Α' Ημιτελικού. Εκτός η Ελλάδα, όλοι οι νικητές

Εurovision 2016: Τα αποτελέσματα του Α' Ημιτελικού. Εκτός η Ελλάδα, όλοι οι νικητές

Ολοκληρώθηκε ο αποψινός πρώτος ημιτελικός του 61ου Διαγωνισμού Eurovision 2016 στη Στοκχόλμη της Σουηδίας. Η ελληνική συμμετοχή των Argo επιβεβαίωσε τα προγνωστικά που την ήθελαν να μην κερδίζει την πρόκριση στον τελικό του Σαββάτου.

Πρόκειται για ένα αρνητικό ρεκόρ καθώς είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα μετά από 12 χρόνια δεν κατάφερε να προκριθεί με τη διαδικασία των Ημιτελικών.

Η Ελλάδα εμφανίστηκε δεύτερη στη σκηνή με πολύ φως και μια χορογραφία που ταίριαζε στο περίεργο ποντιακό hip-hop. Η εμφάνιση των Argo στη σκηνή της αρένας σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως με το BBC να δείχνει την τάση, κάνοντας ένα μάλλον ειρωνικό σχόλιο με στιλιστική αναφορά και υπονοούμενο που ερμηνεύεται ποικιλοτρόπως.

Οι χώρες που πέρασαν στον τελικό του Σαββάτου πέρα από τις Big Five που έτσι και αλλιώς έχουν το εισιτήριο για το φινάλε του Σαββάτου, είναι οι:

Αζερμπαϊτζάν

Ρωσία

Ολλανδία

Ουγγαρία

Κροατία

Αυστρία

Αρμενία

Δημοκρατία της Τσεχίας

Κύπρος

Μάλτα

Το μεγάλο φαβορί της βραδιάς, η Ρωσία, φέρει ωστόσο ελληνικό χρώμα καθώς το υβρίδιο ανάμεσα στις νικηφόρες εμφανίσεις της Αυστρίας (Conchita Wurst, Rise Like a Phoenix) και της Σουηδίας (Måns Zelmerlöw, Heroes) δηλαδή η συμμετοχή της Ρωσίας με τον Sergey Lazarev σε μουσική Δημήτρη Κοντόπουλου και επιμέλεια σκηνικής παρουσίας του Φωκά Ευαγγελινού συνεχίζει την πορεία του.

Η βαθμολογία των χωρών προκύπτει κατά 50% από τις κριτικές επιτροπές των χωρών και 50% με τη διαδικασία televoting, από τους τηλεθεατές.

Oι επιτροπές έχουν ήδη παραδώσει την βαθμολογία τους μετά τη γενική πρόβα της Δευτέρας.

Την Πέμπτη ακολουθεί ο δεύτερος ημιτελικός.

Οι Μανς Ζέλμερλοου και η Πέτρα Μέντε θα αναδείξουν τον μεγάλο νικητή στον τελικό του Σαββάτου, στις 14 Μαΐου 2016.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ